Miri, Sragèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Miri
Kacamatan
Nagara  Indonésia
Pamaréntahan
 • Camat Pudjiatmoko. S.Sos.
Jembar 5.380,99 Ha
Cacah padunung 32.606 jiwa

[[Kategori:kacamatan ing {{{provinsi}}}]] {{{nama dati2}}}]]

[[Kategori:Miri, {{{nama dati2}}}| ]]

Miri iku kacamatan ing kabupatèn Sragèn, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kacamatan Miri dumunung ing sisih kulon kutha krajan Kabupatèn Sragèn watara 35 Km ( 25 Km saka Solo ). Tapel wates wewengkon Kacamatan Miri sisih lor wewengkon Kabupatèn Grobogan, sisih wétan wewengkon Kacamatan Gemolong,sisih kidul wewengkon Kacamatan Kalijambé lan sisih kulon wewengkon Kabupatèn Boyalali. Kacamatan Miri iki dadi gapurané wewengkon Kabupatèn Sragèn saka arah kulon.

Padésan[besut | besut sumber]

Padésan ing Kacamatan iki ana 10 ya iku désa: Geneng, Jeruk, Sunggingan, Girimarga, Dhoyong, Saka, Brojol, Bagor, Gilireja, lan désa Gilireja Baru

Géografi[besut | besut sumber]

Kacamatan Miri duwé wewengkon sing jembaré 5.380,99 Ha dumadi saka lahan sawah 1.417,77 Ha (26,35%) sing kapérang:

  • Lahan Sawah: Irigasi Teknis 194 Ha ( 3,61%), Irigasi ½ Teknis 0 Ha (0%), Irigasi Sederhana 51,20 Ha (0,95%) lan Tadah udan 1.172,57 (21,79%).
  • Lahan dudu sawah: Pekarangan/yasan 1.316,46 Ha (24,47%),

Tegal/kebun 1.031,70 Ha (19,17%), Padang/Gembala 4,99 Ha (0,09%) Tambak/Kolam 1,02 Ha (0,02%), Alas Nagara 76,00 Ha (1,25%), perkebunan 1,50 Ha (0,03%), Liya-liya 1.540,55 (28,63%).

Wewengkon Kacamatan Miri dumunung ing èlevasi 115 m saka lumahing segara, mayoritas dumadi saka lemah kapur, curah udan 2.712 mm/taun, iklim tropis lan temperatur sedheng.[1]

Dhémografi[besut | besut sumber]

Cacahing sing ndunungi Kacamatan Miri ya iku 32.606 jiwa dumadi saka 16.202 lanang lan 16.586 wadon. Gunggung KK 9811, kanthi 2.843 KK kagolong kulawarga prasaja (miskin).[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Miri, Sragèn, Jawa Tengah

Desa/Kelurahan: Geneng | Jeruk | Sunggingan | Girimargo | Doyong | Soko | Brojol | Bagor | Gilirejo | Gilirejo Baru