Miri, Sragèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Miri
Kacamatan
Nagara  Indonésia
Government
 • Camat Pudjiatmoko. S.Sos.
Jembar 5.380,99 Ha
Cacah padunung 32.606 jiwa

[[Kategori:kacamatan ing {{{propinsi}}}]] {{{jeneng dati2}}}]]

[[Kategori:Miri, {{{jeneng dati2}}}| ]]

Miri iku kacamatan ing kabupatèn Sragèn, Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kacamatan Miri dumunung ing sisih kulon kutha krajan Kabupatèn Sragèn watara 35 Km ( 25 Km saka Solo ). Tapel wates wewengkon Kacamatan Miri sisih lor wewengkon Kabupatèn Grobogan, sisih wétan wewengkon Kacamatan Gemolong,sisih kidul wewengkon Kacamatan Kalijambé lan sisih kulon wewengkon Kabupatèn Bayalali. Kacamatan Miri iki dadi gapurané wewengkon Kabupatèn Sragèn saka arah kulon.

Désa-désa[besut | besut sumber]

Désa-désa ing Kacamatan iki ana 10 ya iku désa: Geneng, Jeruk, Sunggingan, Girimarga, Dhoyong, Saka, Brojol, Bagor, Gilireja, lan désa Gilireja Baru

Geografi[besut | besut sumber]

Kacamatan Miri nduwèni wewengkon sing jembaré 5.380,99 Ha dumadi saka lahan sawah 1.417,77 Ha (26,35%) sing kapérang:

  • Lahan Sawah: Irigasi Teknis 194 Ha ( 3,61%), Irigasi ½ Teknis 0 Ha (0%), Irigasi Sederhana 51,20 Ha (0,95%) lan Tadah udan 1.172,57 (21,79%).
  • Lahan dudu sawah: Pekarangan/bangunan 1.316,46 Ha (24,47%),

Tegal/kebun 1.031,70 Ha (19,17%), Padang/Gembala 4,99 Ha (0,09%) Tambak/Kolam 1,02 Ha (0,02%), Alas Nagara 76,00 Ha (1,25%), perkebunan 1,50 Ha (0,03%), Liya-liya 1.540,55 (28,63%).

Wewengkon Kacamatan Miri dumunung ing èlevasi 115 m saka lumahing segara, mayoritas dumadi saka lemah kapur, curah udan 2.712 mm/taun, iklim tropis lan temperatur sedheng.[1]

Demografi[besut | besut sumber]

Cacahing padunung Kacamatan Miri ya iku 32.606 jiwa dumadi saka 16.202 lanang lan 16.586 wadon. Gunggung KK 9811, kanthi 2.843 KK kagolong kulawarga prasaja (miskin).[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


 

Miri, Sragèn, Jawa Tengah

Desa/Kelurahan: Geneng | Jeruk | Sunggingan | Girimargo | Doyong | Soko | Brojol | Bagor | Gilirejo | Gilirejo Baru

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Miri,_Sragèn&oldid=1046084"