Kutha Surakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Surakarta)
Jump to navigation Jump to search
Kutha Surakarta
Jawa Jawa Tengah
Lambang Kutha Surakarta
Lambang Kutha Surakarta
Lokasi Surakarta di pulau Jawa
Sesanti: Mulat sarira angrasa wani1
"Introspeksi diri, merasa berani"
1Sesanti Praja MangkuNagaran
Provinsi Jawa Tengah
Wiyar 44,03 km²
Padunung 552.542 (2005)
 -Kapadhetan 12.998,97/km²
Suku bangsa Jawa, Tionghoa, Arab
Basa Jawa, Indonésia
Agama Kajawèn, Islam, Katulik Roma, Kristen Protèstan, Hindhu, Buda
Kacamatan 5
 -Kalurahan 51
Wali kitha Ir. Joko Widodo
Wakil Wali kitha F.X. Hadi Rudyatmo
Kodhe tilpun 0271

- Situs web resmi: www.surakarta.go.id

Kutha Surakarta utawi Kitha Surakarta utawi kitha Sala (Sala) punika salah satunggaling kitha otonom ing Provinsi Jawa Tengah.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Surakarta dumados saking 5 kacamatan, 51 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Surakarta inggih punika:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]