Majelis Permusyawaratan Rakyat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Majelis Permusyawaratan Rakyat (dicekak MPR) iku lembaga tinggi nagara jroning sistem ketatanagaraan Indonésia, sing dumadi saka anggota Dewan Perwakilan Rakyat lan anggota Dewan Perwakilan Laladan.

Cacahing anggota MPR periode 2004-2009 ya iku 678, dumadi saka 550 Anggota DPR lan 128 anggota DPD. Mangsa jabatan anggota MPR ya iku 5 taun, lan mungkasi bebarengan nalika anggota MPR sing anyar ngucapaké sumpah/janji.

Ketua MPR wektu iki ya iku Zulkifli Hasan.

Pranala jaba[besut | besut sumber]