Kristiani Herrawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kristiani Herrawati
Ani Yudhoyono.jpg
Ibu Nagara Indonésia 6
Linggih
20 Oktober 2004 – 20 Oktober 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéTaufiq Kiemas
Kang sawiséIriana
Rerincèn dhiri
Lair(1952-07-06)Juli 6, 1952
Indonésia Yogyakarta, Indonésia
PatiJuni 1, 2019(2019-06-01) (umur 66)
Singapura Singapura
BangsaIndonésia
SisihanSusilo Bambang Yudhoyono
AnakAgus Harimurti Yudhoyono
Edhie Baskoro Yudhoyono
Wong tuwaSarwo Edhie Wibowo lan Sunarti Sri Bebungah
AlmamaterUniversitas Kristen Indonésia (ora rampung)
Universitas Merdeka (rampung)
AgamaIslam

Kristiani Herrawati (lair ing Yogyakarta, 6 Juli 1952 – pati ing Singapura, 1 Juni 2019 ing umur 66 taun).[1] Kristiani Herrawati kondhang kanthi jeneng Ibu Ani Bambang Yudhoyono.[1] Ani Yudhoyono ya iku Ibu Nagara Républik Indonésia.[1] Ani iku garwané Présidhèn Indonésia kang kaping enem kang jenenge Dr. H. Susilo Bambang Yudhoyono (SBY).[1]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Ani Yudhoyono lair nalika tanggal 6 Juli 1952.[2] Ani dadi anak kang kaping telu saka sadulur kang cacahé pitu.[2] Ani yudhoyono iku anak saka pasangan Jenderal (Purn) Sarwo Edhie Wibowo lan Hj. Sunarti Sri Bebungah.[2] Ani nikah karo SBY nalika tanggal 30 Juli 1976.[2] Nalika iku SBY lagi baé dilantik dadi Perwira TNI lan dadi lulusan kang paling apik.[2]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Ani Yudhoyono tau kuliyah ing Jurusan Kedhokteran ing Universitas Kristen Indonésia, nanging nalika taun kang kaping telu, Ani metu amarga palakrama karo SBY.[2] Sawisé iku Ani banjur nutugaké kuliyah ing Universitas Merdeka lan lulus kanthi gelar Sarjana Ilmu Pulitik nalika taun 1998.[2]

Kagiyatan sosial lan pulitik[besut | besut sumber]

Ani Yudhoyono tau nyekel kalungguhan Wakil Ketua Umum DPP Parté Dhémokrat, saliyané iku Ani uga aktif ing kagiyatan sosial ing Persit Kartika Chandra Kirana (Persatuan Istri Tentara), Dharma Pertiwi, lan Dharma Wanita nalika SBY njabat dadi Mantri Pertambangan lan Energi ing era Pamaréntahan Abdurrahman Wahid lan Mantri Koordinator Pulitik dan Keamanan era Pamaréntahan Megawati Soekarnoputri.[2]

Buku[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d presidensby.info(dipunundhuh tanggal 26 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i presidenri.go.id(dipunundhuh tanggal 26 Juli 2011)