Kristiani Herrawati

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kristiani Herrawati
Kristiani Herrawati

Isih Mangarsani
Miwiti Mangarsani 
20 Oktober 2004
Pangageng sadurungé Taufiq Kiemas

Lair 6 Juli 1952 (umur 63)
Flag of Indonesia.svg Yogyakarta, Indonésia
Kabangsan Indonésia
Pasangan Susilo Bambang Yudhoyono
Anak Agus Harimurti Yudhoyono
Edhie Baskoro Yudhoyono
Almamater Universitas Kristen Indonésia (ora rampung)
Universitas Merdeka (rampung)
Agama Islam

Kristiani Herrawati (dipunlairaken ing Yogyakarta, 6 Juli 1952; umur 63 taun).[1] Kristiani Herrawati luwih dikenal kanthi jeneng Ibu Ani Bambang Yudhoyono.[1] Ani Yudhoyono ya iku Ibu Nagara Républik Indonésia.[1] Ani iku garwané Presiden Indonésia kang kaping enem kang jenenge Dr. H. Susilo Bambang Yudhoyono (SBY).[1]

Kluwarga[sunting | besut sumber]

Ani Yudhoyono lahir nalika tanggal 6 Juli 1952.[2] Ani dadi anak kang kaping telu saka sedulur kang cacahé pitu.[2] Ani yudhoyono iku anak saka pasangan Jenderal (Purn) Sarwo Edhie Wibowo lan Hj. Sunarti Sri Hadiyah.[2] Ani nikah karo SBY nalika tanggal 30 Juli 1976.[2] Nalika iku SBY lagi wae dilantik dadi Perwira TNI lan dadi lulusan kang paling apik.[2]

Pendhidhikan[sunting | besut sumber]

Ani Yudhoyono tau kuliyah ing Jurusan Kedhokteran ing Universitas Kristen Indonésia, ananging nalika taun kang kaping telu, Ani metu amarga palakrama karo SBY.[2] Sawise iku Ani banjur nutugaké kuliyah ing Universitas Merdeka lan lulus kanthi gelar Sarjana Ilmu Pulitik nalika taun 1998.[2]

Kagiyatan sosial lan pulitik[sunting | besut sumber]

Ani Yudhoyono tau nyekel jabatan Wakil Ketua Umum DPP Parté Dhémokrat, saliyané iku Ani uga aktif ing kagiyatan sosial ing Persit Kartika Chandra Kirana (Persatuan Istri Tentara), Dharma Pertiwi, lan Dharma Wanita nalika SBY njabat dadi Mentri Pertambangan lan Energi ing era Pemerintahan Abdurrahman Wahid lan Mentri Koordinator Pulitik dan Keamanan era Pemerintahan Megawati Soekarnoputri.[2]

Buku[sunting | besut sumber]

Chatetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)presidensby.info(dipunundhuh tanggal 26 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i (id)presidenri.go.id(dipunundhuh tanggal 26 Juli 2011)