Fatmawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fatmawati
Fatmawati Soekarno (1966).jpg
Fatmawati Soekarno (1966)
Ibu Nagara Indonésia 1
Lungguh
17 Agustus 1945 – 12 Maret 1967
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki '
Kagantèni Tien Soeharto
Rerincèn priangga
Lair (1923-02-05)Fèbruari 5, 1923
Nèderlan Bengkulu, Hindia Walanda
Pati Mèi 14, 1980(1980-05-14) (umur 57)
Malaysia Kuala Blethok, Malaysia
Bangsa Indonésia
Sisihan Soekarno
Anak Guntur Soekarnoputra
Megawati Soekarnoputri
Rachmawati Soekarnoputri
Sukmawati Soekarnoputri
Guruh Soekarnoputra
Agama Islam

Fatmawati (lair ing Pasar Padang, Bengkulu, 5 Fèbruari 1923 – pati ing Kuala Blethok, Malaysia, 14 Mèi 1980 ing yuswa 57 taun)[1], ya iku garwané mantan Presiden Soekarno sing kaping telu sakwisé Ibu Inggit Ganarsih.[2] Fatmawati sing jeneng asliné Fatimah iki tau nempuh pendhihikan ing Pendhidhikan Dhasar HIS (Hollandsch-Inlandsche School), Sekolah Kejuruan organisasi Katulik.[2] Fatmawati misuwur marga dadi penjait gendéra pusaka Sang Saka Merah Putih sing dikibaraké kaping pisan nalika Proklamasi Kamardikan Républik Indonésia, 17 Agustus 1945.[2] Ibu nagara iki séda 14 Mei 1980 nalika bali saka tindak ibadah umrah ing Mekah, lan disarèkaké ing Karet Bivak, Jakarta.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fatmawati&oldid=1106801"