Fatmawati

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Fatmawati
Fatmawati

Fatmawati Soekarno (1966)


Mangsa Kalenggahan
17 Agustus 1945 – 12 Maret 1967
Pangageng sadurungé '
Pengganti Tien Soeharto

Lair (1923-02-05)Fèbruari 5, 1923
Flag of the Netherlands Bengkulu, Hindia Walanda
Surud Mèi 14, 1980(1980-05-14) (umur 57)
Flag of Malaysia Kuala Blethok, Malaysia
Kabangsan Indonésia
Pasangan Soekarno
Anak Guntur Soekarnoputra
Megawati Soekarnoputri
Rachmawati Soekarnoputri
Sukmawati Soekarnoputri
Guruh Soekarnoputra
Agama Islam

Fatmawati (dipunlairaken ing Pasar Padang, Bengkulu, 5 Februari 1923 – surud ing Kuala Blethok, Malaysia, 14 Mei 1980 kanthi umur 57 taun)[1], ya iku garwané mantan Presiden Soekarno sing kaping telu sakwisé Ibu Inggit Ganarsih.[2] Fatmawati sing jeneng asliné Fatimah iki tau nempuh pendhihikan ing Pendhidhikan Dhasar HIS (Hollandsch-Inlandsche School), Sekolah Kejuruan organisasi Katulik.[2] Fatmawati misuwur marga dadi penjait gendéra pusaka Sang Saka Merah Putih sing dikibaraké kaping pisan nalika Proklamasi Kamardikan Républik Indonésia, 17 Agustus 1945.[2] Ibu nagara iki séda 14 Mei 1980 nalika bali saka tindak ibadah umrah ing Mekah, lan disarèkaké ing Karet Bivak, Jakarta.[3]

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

Cithakan:Pahlawan Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fatmawati&oldid=1051027"