Fatmawati

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Fatmawati
Fatmawati Soekarno (1966).jpg
Fatmawati Soekarno (1966)
Ibu Nagara Indonésia 1
Lungguh
17 Agustus 1945 – 12 Maret 1967
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki '
Kagantèni Tien Soeharto
Rerincèn priangga
Lair (1923-02-05)Pébruari 5, 1923
Flag of the Netherlands Bengkulu, Hindia Walanda
Pati Mèi 14, 1980(1980-05-14) (umur 57)
Flag of Malaysia Kuala Blethok, Malaysia
Bangsa Indonésia
Sisihan Soekarno
Anak Guntur Soekarnoputra
Megawati Soekarnoputri
Rachmawati Soekarnoputri
Sukmawati Soekarnoputri
Guruh Soekarnoputra
Agama Islam

Fatmawati (lair ing Pasar Padang, Bengkulu, 5 Februari 1923 – pati di Kuala Blethok, Malaysia, 14 Mei 1980 ing yuswa 57 taun)[1], ya iku garwané mantan Presiden Soekarno sing kaping telu sakwisé Ibu Inggit Ganarsih.[2] Fatmawati sing jeneng asliné Fatimah iki tau nempuh pendhihikan ing Pendhidhikan Dhasar HIS (Hollandsch-Inlandsche School), Sekolah Kejuruan organisasi Katulik.[2] Fatmawati misuwur marga dadi penjait gendéra pusaka Sang Saka Merah Putih sing dikibaraké kaping pisan nalika Proklamasi Kamardikan Républik Indonésia, 17 Agustus 1945.[2] Ibu nagara iki séda 14 Mei 1980 nalika bali saka tindak ibadah umrah ing Mekah, lan disarèkaké ing Karet Bivak, Jakarta.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Cithakan:Pahlawan Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fatmawati&oldid=1051027"