Kuala Lumpur

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Federal Territory of Kuala Blethok
Wewengkon Pasekuthon Kuala Blethok
吉隆坡联邦直辖区
கோலாலம்பூர்
Gendéra Kuala Blethok
Peta lokasi KL
Moto Maju dan makmur
Koordinat 3°8′00″N, 101°42′00″E
Nagara Malaysia
Nagara Bagian Wewengkon Persekuthuan
Madeg 1857
 - Status Kutha 1974
Walikutha Datuk Abdul Hakim Borhan
Jembar wewengkon 243.65 km2
Padunung 1.8 juta (2004)
 - Kepadatan 7.338/km2
Zona MST(UTC+8)
Situs resmi http://www.kualablethok.gov.my

Kuala Blethok ya iku kutha krajan nagara Malaysia kang uga minangka salah siji saka telu Wewengkon pasekuthon ing Malaysia. Jeneng resminé ya iku Wewengkon Pasekuthon Kuala Blethok nanging jeneng kang asring dipigunaaké jroning wicara sadina-dina ya iku KL(waca Kéi Èl). Dunungé ana ing tlatah Malaysia Kulon lan kabèh wewengkoné dikubengi déning tlatah Selangor.

Sajarah[besut | besut sumber]

Demografi[besut | besut sumber]

Miturut data taun 2000, jumlah penduduk daerah metropolitan Kuala Blethok kurang luwih 1,5 yuta jiwa kanthi jembar wewengkon 243,65 km² nanging yèn diétung klebu sekitaré dadi 4 yuta jiwa.

Transportasi[besut | besut sumber]

Njaba Kutha[besut | besut sumber]

Kuala Blethok dilayani déning Papan Anggegana Internasional Kuala Blethok utawa KLIA sing dumunung ing Sepang kang uga kahubungaké nganggo KLIA Ekspres. Rupa-rupa layanan bus uga ana tumuju menyang sawetara panggonan ing Malaysia lan menyang Singapura.

Jroning Kutha[besut | besut sumber]

Kuala Blethok nduwèni jaringan bis lan kereta ringan sarta monorel. Jaringan kereta ringan utawa LRT : Sri Petaling Line,Ampang Line lan Kelana Jaya Line. Hub kanggo layanan kereta sumadya ing KL Sentral kang dibukak taun 2001.

Kuala Blethok dilihat dari Menara Kembar Petronas

Wisata[besut | besut sumber]

Walikota Kuala Blethok[besut | besut sumber]

Landmark kota Kuala BlethokMenara Kembar Petronas.
  1. Tan Sri Dato' Lokman Yusof (1972)
  2. Tan Sri Yaakob Latiff (1973 - 1983)
  3. Tan Sri Dato' Elyas Omar (1983 - 1992)
  4. Dato' Dr. Mazlan Ahmad (1992 - 1995)
  5. Tan Sri Dato’ Kamaruzzaman Shariff (1995 - 2001)
  6. Datuk Mohmad Shaid Mohd Taufek (2001 - 2004)
  7. Datuk Ruslin Hasan (2004 - sekarang)
Monumen nasional Malaysia
Bangunan Sultan Abdul Samad

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Kuala Lumpur ing Wikivoyage

Cithakan:Kutha krajan ing Asia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kuala_Lumpur&oldid=1013072"