Johor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

1°29′14″N 103°46′52″E / 1.48722°L 103.78111°W / 1.48722; 103.78111

Flag of Malaysia.svg
Negeri-negeri ing Malaysia
جوهر دارالتّعظيم
Johor Darul Ta'zim
Bendera Johor Lambang Johor
Bendera Lambang
Cogan kata: Kepada Allah Berserah
Lagu kabangsan: Lagu Bangsa Johor
Lokasi Johor
Ibu negeri Johor Bahru
Bandar diraja Pasir Pelangi1
Parté sing kuwasa Barisan Nasional
 - Sultan Sultan Ibrahim Ismail
 - Menteri Besar Abdul Ghani Othman
Sajarah  
 - Kesultanan Johor kurun ke-14 
 - Pengaruh British 1914 
 - Zaman Pendudukan Jepang 1942 
 - Kalebu Persekuthuan Tanah Melayu 1948 
Jembar
 - Jumlah 19,984 km²
Populasi
 - Anggaran 2010 3,459,378
 - Kapadhetan 173.1/km²
Kodhe tilpun 072
06 (Muar)
Kodhe pos 80xxx to 86xxx
Huruf pertama plat kenderaan J
Laman web: http://www.johor.gov.my
1 Sebuah bandar di dalam Papan Anggeganaya Johor Bahru
2 Kecuali Muar
frames

Johor Darul Ta'zim iku negeri (nagara bagéan) ing Malaysia sing dumunung ing sisih kidul Ujung Malaysia lan wewatesan karo (pirsani peta):

Kedudukan Johor dari segi keluasan, penduduk dan kepadatan dalam persekuthuan Malaysia yang terdiri daripada 14 buah negeri (termasuk Wewengkon Persekuthuan) adalah seperti berikut:

  • Keluasan: ke-4 terbesar di Malaysia, dan ke-2 terbesar di Ujung Malaysia
  • Penduduk: ke-2 tertinggi di Malaysia serta di Ujung Malaysia
  • Kepadatan: ke-7 terpadat di Malaysia serta di Ujung Malaysia.

Kutha krajanné ya iku Johor Bahru sawijining kutha paling gedhé kaloro ing Malaysia sawisé Kuala Blethok. Darul Ta'zim, jeneng sesebutan saka basa Arab, sing maknané "papan perlindungan bermaruah".

Geografi[sunting | besut sumber]

Jembar wewengkon negeri Johor ya iku 18,992 kilomèter pesagi (km2) lan nduwèni 2.8 yuta padunung ing taun 2000. Pamérangan padunung miturut ètnik ya iku:

Johor kapérang dadi 10 laladan, ya iku:

Negeri iki uga akèh nduwèni pulo. Pulo sing gedhé antara liya ya iku:

Kutha-kutha utama ing Johor:

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Johor&oldid=1056667"