Sarawak

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Sarawak (Jawi:سراواك) iku saka loro nagara bagéyan Malaysia sing dumunung ing lor-kulon pulo Borneo. Sarawak iku nagara bagéyan Malaysia sing paling gedhé. Kutha krajané ya iku Kuching (populasi 458.300 jiwa) sing sacara harafiah maknané 'kucing'. Miturut sènsus 2000, padunung Sarawak gunggungé 2.176.800 jiwa, ing taun 1963 kagabung jroning federasi Malaysia lan nganti saiki isih kacathet ing dhaptar Dhéwan Kaamanan PBB.[1] minangka wewengkon Non-Self-Governing Territories.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sarawak ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarawak&oldid=1031386"