Sarawak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sarawak (Jawi:سراواك) iku salah siji saka loro negara bagéyan Malaysia sing dumunung ing lor-kulon pulo Borneo. Sarawak iku negara bagéyan Malaysia sing paling gedhé. Ibukuthané yaiku Kuching (populasi 458.300 jiwa) sing sacara harafiah maknané 'kucing'. Miturut sènsus 2000, pedunung Sarawak gunggungé 2.176.800 jiwa, ing taun 1963 kagabung jroning federasi Malaysia lan nganti saiki isih kacathet ing dhaptar Dhéwan Kaamanan PBB.[1] minangka wilayah Non-Self-Governing Territories.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sarawak ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarawak&oldid=827164"