Sarawak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sarawak (Jawi:سراواك) iku saka loro praja Malaysia kang dumunung ing lor-kulon pulo Borneo. Sarawak iku praja Malaysia kang gedhé dhéwé. Kutha krajané ya iku Kuching (populasi 458.300 jiwa) kang kanthi harafiah tegesé 'kucing'. Miturut sènsus 2000, kang ndunungi Sarawak gunggungé 2.176.800 jiwa, ing taun 1963 kagabung sajeroning fédherasi Malaysia lan nganti saiki isih kacathet ing pratélan Dhéwan Kaamanan PBB.[1] minangka wewengkon Non-Self-Governing Territories.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]