Sarawak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sarawak (Jawi:سراواك) iku saka loro nagara bagéyan Malaysia sing dumunung ing lor-kulon pulo Borneo. Sarawak iku nagara bagéyan Malaysia sing paling gedhé. Kutha krajané ya iku Kuching (populasi 458.300 jiwa) sing sacara harafiah maknané 'kucing'. Miturut sènsus 2000, padunung Sarawak gunggungé 2.176.800 jiwa, ing taun 1963 kagabung jroning federasi Malaysia lan nganti saiki isih kacathet ing dhaptar Dhéwan Kaamanan PBB.[1] minangka wewengkon Non-Self-Governing Territories.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarawak&oldid=1103076"