Sarawak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sarawak (Jawi:سراواك) iku saka loro praja Malaysia sing dumunung ing lor-kulon pulo Borneo. Sarawak iku praja Malaysia sing paling gedhé. Kutha krajané ya iku Kuching (populasi 458.300 jiwa) sing sacara harafiah maknané 'kucing'. Miturut sènsus 2000, padunung Sarawak gunggungé 2.176.800 jiwa, ing taun 1963 kagabung sajeroning fédherasi Malaysia lan nganti saiki isih kacathet ing pratélan Dhéwan Kaamanan PBB.[1] minangka wewengkon Non-Self-Governing Territories.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]