Terengganu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
ترڠڬانو دار الإيما
Terengganu Darul Iman
Flag of Terengganu.svg Gambar:100px-Trg-crest.jpg
Bendera Negeri Lambang Negeri
Motto: Islam Hadhari Terengganu Bestari
MalaysiaTerengganu.png
Kutha krajan Kuala Terengganu
Sultan Sultan Mizan Zainal Abidin
Menteri Besar Dato' Ahmad Said
Wewengkon 12,955 km2
Penduduk
 - Anggaran
1,500,000
Lagu negeri Selamat Sultan

Terengganu Darul Iman ya iku salah siji nagara bageyan Malaysia. Terengganu dumunung Segara Wetan Malaysia Kulon, ing antarane garis bujur 102.25 kanthi 103.50 lan garis lintang 4 nganti 5.50. Ing sisih lor lan wetan seg berarane tapel wates karo Kelantan lan ing sisih kidul lan kidul kulon tapel wates karo Pahang.

Laladan[sunting | besut sumber]

Terengganu kapérang dadi 11 laladan ya iku :

Kutha-kutha utama ing Terengganu ya iku Kuala Terengganu (ibu kota), Chukai, Kuala Besut, Rantau Abang lan Kuala Dungun.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Kutha-kutha utama ing Terengganu ya iku Kuala Terengganu (ibu kota), Chukai, Kuala Besut, Rantau Abang lan Kuala Dungun.

Pranala luar[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Terengganu&oldid=1015483"