Trengganu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Terengganu)
ترڠڬانو دار الإيما
Terengganu Darul Iman
Flag of Terengganu.svg Coat of arms of Terengganu.svg
Bendera Negeri Lambang Negeri
Sesanti: Islam Hadhari Terengganu Bestari
MalaysiaTerengganu.png
Kutha krajan Kuala Terengganu
Sultan Sultan Mizan Zainal Abidin
Mantri Besar Ahmad Samsuri Mokhtar
Wewengkon 12,955 km2
Penduduk
 - Anggaran
1,500,000
Lagu nagari Selamat Sultan

Terengganu Darul Iman yaiku salah siji praja Malaysia. Terengganu dumunung Segara Wétan Malaysia Kulon, ing antarané garis ujur 102.25 kanthi 103.50 lan garis lintang 4 nganti 5.50. Ing sisih lor lan wétan seg berarane tapel wates karo Kelantan lan ing sisih kidul lan kidul kulon tapel wates karo Pahang.

Laladan[besut | besut sumber]

Terengganu kapérang dadi 11 laladan yaiku :

Kutha-kutha utama ing Terengganu yaiku Kuala Terengganu (kutha krajan), Chukai, Kuala Besut, Rantau Abang lan Kuala Dungun.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kutha-kutha utama ing Terengganu yaiku Kuala Terengganu (kutha krajan), Chukai, Kuala Besut, Rantau Abang lan Kuala Dungun.

Pranala njaba[besut | besut sumber]