Malaysia Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Malaysia Kulon utawa Malaysia Ujung ya iku sesebutan tumrap wewengkon Malaysia kang dumunung ing daratan bawana Eurasia. Wewengkone ya iku sekabehing pérangan Malaysia kang tapel wates karo Selat Malaka ing sisih kidul lan tapel wates langsung karo Thailand ing sisih lor. Kabeh praja Malaysia, kejaba Sabah lan Sarawak kang kalebu sajeroning Malaysia Wétan, dumunung ing wewengkon iki.