Negeri Sembilan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
نڬري سمبيلن دار الخصوص
Negeri Sembilan Darul Khusus
Flag of Negeri Sembilan.svg Coat of arms of Negeri Sembilan.svg
Bendera Negeri Lambang
Lagu:Berkatlah Yang DiPertuan Besar Negeri Sembilan
200px
Kutha krajan Seremban
Kutha gedhé Seri Menanti
Yang Di-Pertuan Besar Tuanku Muhriz Ibni Al-Marhum Tuanku Munawir
Menteri Besar YAB. Dato' Seri Utama Mohammad bin Haji Hassan
Wewengkon 6,645 km2
Penduduk
 - Jumlah (2001)
878 500
Lagu negeri Berkatlah Yang DiPertuan Besar Negeri Sembilan

Negeri Sembilan utwa uga dikenal minangka Negeri Sembilan Darul Khusus iku salah siji negeri sing mbentuk Persekuthuan Tanah Melayu (Malaysia). Nagara bagéan sing dumunung ing Ujung Malaysia iki wewatesan karo Selangor ing sisih lor, Pahang ing sisih wétan, Johor ing Kidul-Wétan, Malaka ing sisih kidul, lan Selat Malaka ing sisih kulon

Laladan[besut | besut sumber]

Negeri Sembilan dumadi saka 7 laladan ya iku :

Kutha utama ing negeri Negeri Sembilan ya iku Seri Menanti, Seremban, Port Dickson, lan Nilai

Saliyané iku ,Negeri Sembilan nduwèni 8 kursi parlemen lan 36 Dewan Undangan Negeri.

Parlemen:

  • Seremban
  • Rasah
  • Teluk Kemang
  • Kuala Pilah
  • Jelebu
  • Jempol
  • Rembau
  • Tampin

Dewan Undangan Negeri (DUN):

  • Cennah
  • Pertang
  • Sungai Lui
  • Klawang
  • Serting
  • Palong
  • Jeram Padang
  • Bahau
  • Lenggeng
  • Nilai
  • Lobak
  • Temiang
  • Sikamat
  • Ampangan
  • Juasseh
  • Seri Menanti
  • Senaling
  • Pilah
  • Johol
  • Labu
  • Bukit Kepayang
  • Rahang
  • Mambau
  • Senawang
  • Paroi
  • Chembong
  • Rantau
  • Kota
  • Chuah
  • Lukut
  • Bagan Pinang
  • Port Dickson
  • Gemas
  • Gemencheh
  • Repah

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Negeri-sembilan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Negeri_Sembilan&oldid=1016265"