Sabah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
سابه
Sabah Negeri Di Bawah Bayu
Flag of Sabah.svg
Bendera Negeri
Motto: Sabah Maju Jaya
MalaysiaSabah.png
Kutha krajan Kota Kinabalu
Yang di-Pertuan Negeri Ahmadshah Abdullah
Menteri Besar Hj. Musa Bin Hj. Aman
Wewengkon 72,500 km2
Penduduk
 - Jumlah (2000)
2,449,389
Lagu negeri Sabah Tanah Airku
Perjanjian Malaysia 1963 (dokumen)
Perjanjian pendirian nagara Malaysia dalam basa Melayu (documen)

Sabah (Jawi:صباح) punika salah satunggal saking 13 negeri ingkang wonten ing Malaysia kang kalebu negeri paling ageng nomer kalih ing Malaysia, sasampunipun Serawak ingkang mapan ing ler Pulo Borneo. Sabah ugi dados salah satunggal saking sekawan negari pangadeg Malaysia.[1] Sabah nggadhahi kutha krajan inggih punika Kinabalu.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "No.10760: Agreement relating to Malaysia" (pdf). United Nations Treaty Collection. United Nations. 1963. Dijupuk 2010-07-29.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  • Gudgeon, L. W. W. 1913. British North Borneo. Adam and Charles Black, London.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sabah&oldid=1089666"