Sabah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
سابه
Sabah Negeri Di Bawah Bayu
Flag of Sabah.svg
Bendera Negeri
Sesanti: Sabah Maju Jaya
MalaysiaSabah.png
Kutha krajan
(lan kutha tergedhe)
Kota Kinabalu
Basa resmi Melayu
Yang di-Pertuan Negeri Ahmadshah Abdullah
Mantri Besar Hj. Musa Bin Hj. Aman
Wewengkon 72,500 km2
Penduduk
 - Jumlah (2000)
2,449,389
Lagu nagari Sabah Tanah Airku

Sabah (Jawi:صباح) punika salah satunggal saking 13 nagari ingkang wonten ing Malaysia kang kalebu nagari paling ageng nomer kalih ing Malaysia, sasampunipun Serawak ingkang mapan ing ler Pulo Borneo. Sabah ugi dados salah satunggal saking sekawan nagari pangadeg Malaysia.[1] Sabah gadhah kutha krajan inggih punika Kinabalu.

Perjanjian Malaysia 1963 (dhokumèn)
Perjanjian pendirian nagara Malaysia dalam basa Melayu (documen)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "No.10760: Agreement relating to Malaysia" (pdf). United Nations Treaty Collection. United Nations. 1963. Dibukak ing 2010-07-29. Unknown parameter |month= ignored (pitulung)
  • Gudgeon, L. W. W. 1913. British North Borneo. Adam and Charles Black, London.

Pranala njawi[besut | besut sumber]