Batu Pahat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
40px
Batu Pahat
峇株巴辖
باتو ڤاهت
District of Malaysia
Country  Malaysia
State Flag of Johor.svg Johor Darul Ta'zim
Seat Batu Pahat 峇株巴辖 (Bandar Penggaram)
Papréntahan
 • District officer Norizan Kulop
Laladan
 • Gunggung 187.256 km2 (72,300 sq mi)
Cacah warga (2009)
 • Gunggung 419,800
 • Pepadhet 2.2/km2 (5.8/sq mi)
Gambar:350px-BatuPahat.jpg
Sesawangan Batu Pahat saka Katerina Hotèl.

Batu Pahat iku jeneng kutha lan dhistrik ing pérangan kulon praja Johor, Malaysia. Mujur ing sisih kidul-wétan Muar, kidul-kulon Kluang, lor-kulon Pontian lan sisih kidul Segamat. Ing Batu Pahat dumunung monumèn "watu sing diukir" ing Dhataran Batu Pahat. Kutha Batu Pahat biyèn kaloka minangka Bandar Penggaram. Kutha iki sing ndunungi 140.000 jiwa déné dhistrik Batu Pahat sing ndunungi punjul 300.000 jiwa. Batu Pahat misuwur kanthi panganan asil segara, masakan lokal lan wisata blanja. Papan blanja kabesar ing Batu Pahat antarané 'The Summit Parade'.