Selat Melaka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Selat Malaka

Selat Malaka inggih punika salah sawijining selat ingkang dumunung ing antawisipun Semenanjung Malaysia (Thailand, Malaysia, Singapura) saha Pulo Sumatra (Indonesia).

Saking segi ekonomi kaliyan strategis, Selat Malaka minangka salah satunggaling jalur pelayaran ingkng wigati sanget ing donya, sami wigatosipun kaliyan Terusan Suez utawi Terusan Panama. Selat Malaka mbentuk jalur pelayaran terusan antawisipun Samudra Hindia kaliyan Samudra Pasifik sarta dados jalur tiga saking negara-negara mawi cacahing warga ingkang paling kathah ing donya, inggih punika: India, Indonesia saha Republik Rakyat Cina.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Melaka&oldid=935256"