Selat Melaka

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Selat Malaka

Selat Malaka inggih punika salah sawijining selat ingkang dumunung ing antawisipun Ujung Malaysia (Thailand, Malaysia, Singapura) saha Pulo Sumatra (Indonésia).

Saking segi ékonomi kaliyan strategis, Selat Malaka minangka salah satunggaling jalur pelayaran ingkng wigati sanget ing donya, sami wigatosipun kaliyan Terusan Suez utawi Terusan Panama. Selat Malaka mbentuk jalur pelayaran terusan antawisipun Samudra Hindia kaliyan Samudra Pasifik sarta dados jalur tiga saking nagara-nagara mawi cacahing warga ingkang paling kathah ing donya, inggih punika: India, Indonésia saha Républik Rakyat Cina.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Melaka&oldid=1052936"