Menara Kuala Lumpur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Menara Kuala Lumpur
Menara Kuala Lumpur dari Lapangan Petronas
Lokasi Kuala Lumpur, Malaysia
Status Selesai dibangun
Dibangun 1991-1995
Panggunaan Telecommunication
Dhuwur
Antena/Pucuk 421 m
Payon 335 m
Detail teknis
Gunggung lantai 6
Area lantai 7700 m²
Gunggung elevator 4
Perusahaan
Arsitèk Kumpulan Senireka Sdn. Bhd.

Menara Kuala Lumpur utawi wonten ing Basa Inggris punika Kuala Lumpur Tower punikas salah satunggaling menara ingkang wonten ing Papan Anggeganaya, Kuala Lumpur, Malaysia. Menara Kuala Lumpur dipunsebut ugi kanthi nama Menara Petronas awit gedung punika dados kantor perusahaan lenga Malaysia [1].Menara punika dipunbikak nalika taun 1995 kanthi inggilipun dumugi 421 mèter lan kalebet menara paling inggil nomor 6 ing donya. Menara Kuala Lumpur punika kaginakaken kanggé nglancaraken komunikasi saha kados menara - menara inggil sanèsipun, menara punika kagungan dek pengamatan utawi observation deck lan para rawuh saged mirsani kaéndahan sesawangan Kuala Lumpur.

Konstruksi yasan[besut | besut sumber]

Pambangunan Menara ingkang kawéntar kanthi nama Menara KL punika kawiwitan nalika Oktober 1991 lan kapérang dados tigang tahap. Inggih punika ingkang kapisan tahap wiyaraken margi Punchak lan ekskavasi dumugi 15 Agustus 1992. tahap ingkang kaping kalih inggih punika yasa fondasi lan basement kawiwitan saking 6 Juli 1992 lan kapungkasan 15 April 1993.

Wonten ing Mèi 1993 tahap kaping tiga dipunwiwiti kanggé yasa struktur inti ya iku menara lan yasan kanggé turis. Bangunan kasebut karancang lan dipun-dekorasi kanthi dekorasi ingkang nggambaraken budaya Islam ing Malaysia, salah satunggaling inggih kubah wonten lobi ingkang kadhapuk saking kaca katata kados berlian kanthi wujud Muqarnas déning pengrajin Iran saking Isfahan.

Nalika 13 Dhésèmber 1994, Perdana Menteri Malaysia Mahathir Mohamad nglakoni Topping-Up Ceremony kanthi masang anténa lan menara kasebut inggilipun dumugi 421 mèter. Lajeng tanggal 1 Oktober 1996, menara punika kanthi resmi kabikak kanggé umum déning Mahathir Mohamad [2].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], BTempat wisata di Kuala Lumpur (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).
  2. ^ [2], Bangunan Menara Kuala Lumpur (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).