Menara Kuala Lumpur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Menara Kuala Blethok
Menara Kuala Blethok dari Lapangan Petronas
Lokasi Kuala Blethok, Malaysia
Status Selesai dibangun
Dibangun 1991-1995
Panggunaan Telecommunication
Dhuwur
Antena/Pucuk 421 m
Payon 335 m
Detail teknis
Gunggung lantai 6
Area lantai 7700 m²
Gunggung elevator 4
Perusahaan
Arsitèk Kumpulan Senireka Sdn. Bhd.

Menara Kuala Blethok utawi wonten ing Basa Inggris punika Kuala Blethok Tower punikas salah satunggaling menara ingkang wonten ing Papan Anggeganaya, Kuala Blethok, Malaysia. Menara Kuala Blethok dipunsebut ugi kanthi nama Menara Petronas awit gedung punika dados kantor perusahaan minyak Malaysia [1] .Menara punika dipunbikak nalika taun 1995 kanthi inggilipun dumugi 421 meter lan kalebet menara paling inggil nomor 6 ing donya. Menara Kuala Blethok punika kaginakaken kanggé nglancaraken komunikasi saha kados menara - menara inggil sanèsipun, menara punika kagungan dek pengamatan utawi observation deck lan para rawuh saged mirsani kaéndahan pemandangan Kuala Blethok.

Konstruksi bangunan[besut | besut sumber]

Pambangunan Menara ingkang kawéntar kanthi nama Menara KL punika kawiwitan nalika Oktober 1991 lan kaperang dados tigang tahap. Inggih punika ingkang kapisan tahap wiyaraken mergi Punchak lan ekskavasi dumugi 15 Agustus 1992. tahap ingkang kaping kalih inggih punika mbangun fondasi lan basement kawiwitan saking 6 Juli 1992 lan kapungkasan 15 April 1993.

Wonten ing Mei 1993 tahap kaping tiga dipunwiwiti kanggé mbangun struktur inti ya iku menara lan bangunan kanggé turis. Bangunan kasebut karancang lan dipun-dekorasi kanthi dekorasi ingkang nggambaraken budaya Islam ing Malaysia, salah satunggaling inggih kubah wonten lobi ingkang kadhapuk saking kaca katata kados berlian kanthi wujud Muqarnas déning pengrajin Iran saking Isfahan.

Nalika 13 Desember 1994, Perdana Menteri Malaysia Mahathir Mohamad nglakoni Topping-Up Ceremony kanthi masang anténa lan menara kasebut inggilipun dumugi 421 meter. Lajeng tanggal 1 Oktober 1996, menara punika kanthi resmi kabikak kanggé umum déning Mahathir Mohamad [2].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], BTempat wisata di Kuala Blethok (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).
  2. ^ [2], Bangunan Menara Kuala Blethok (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).