Menara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Menara Eiffel, Prancis

Menara inggih punika struktur damelanipun manungsa ingkang dhuwuripun langkung saking lébaripun. Menara punika dipunyasa minangka sawijining mercu tanda ingkang dipunyasa kanthi éndah sesawanganipun. Ananging ancasing menara inggih punika kanggé njagi papan saha lemah.

Étimologi[besut | besut sumber]

Tembung "menara" asalipun saking Basa Arab "منارة" ingkang dipuwaos:manārah.