Menara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Menara Eiffel, Prancis

Menara inggih punika struktur damelanipun manungsa ingkang dhuwuripun langkung saking lébaripun. Menara punika dipunyasa minangka siji mercu tanda ingkang dipunyasa kanthi éndah sesawanganipun. Nanging ancasing menara inggih punika kanggé njagi papan saha lemah.

Étimologi[besut | besut sumber]

Tembung "menara" asalipun saking Basa Arab "منارة" ingkang dipuwaos:manārah.