Gatot Soebroto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Disambig variants icon.svg
Gatot Subroto
Gambar:Gatot Soebroto 1969 Indonésia stamp.jpg
Lair (1907-10-10)Oktober 10, 1907
Banyumas, Jawa Tengah
Pati Juni 11, 1962(1962-06-11) (umur 54)
Jakarta, Indonésia
Pakaryan Militer, Jendral
Kondhang ing Pahlawan Nasional Indonésia

Jenderal Gatot Soebroto (lair ing Banyumas, Jawa Tengah, 10 Oktober 1907– kapundhut ing Jakarta, 11 Juni 1962 nalika umur 54 taun) iku tokoh perjuangan militèr Indonésia.[1] Dhèwèké uga merjuangake kamardhikan Indonésia.[1] Jenderal Gatot Soebroto disarekake ing Ungaran, Kabupatèn Semarang.[1] Nalika taun 1962, Soebroto dianugrahi gelar Pahlawan Kamardikan Nasional miturut SK Présidhèn RI No.222 tanggal 18 Juni 1962.[1] Dhewek uga bapak angkate Bob Hasan, salah sijiné pengusaha kang misuwur lan tau dadi mantri ing jaman Soeharto.[1]

Nalika SD ing HIS, dhèwèké ora nerusaké ing sekolah kang luwih dhuwur, nanging dhèwèké milih kerja. Nanging nalika taun 1923 dhèwèké mlebu sekolah militèr KNIL ing Magelang.[2] Bubar Jepang nguwasai Indonésia, Banjur Gatot Subroto sekolah manèh ing PETA kang ana ing Bogor.[2] Nalika wis merdheka, Gatot Subroto milih mlebu Tentara Keamanan Rakyat (TKR) lan dhèwèké diangkat dadi Panglima Divisi II, Panglima Corps Pulisi Militer, lan Gubernur Militer Laladan Surakarta lan kiwa tengene.[2]

Sabubare mèlu perang kamardhikan, ing taun 1949 Gatot Subroto diangkat dadi Panglima Tentara & Teritorium (T&T) IV I Diponegoro.[2]

Nalika taun 1953, dhèwèké mundur saka dinas militèr, nanging telung taun sabubaré mundur, dhèwèké diangkat dadi Wakil Kepala Staf Angkatan Darat (Wakasad).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]