Bob Hasan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Bob Hasan
Bob Hasan

Mangsa Kalenggahan
16 Maret 1998 – 21 Mei 1998
Pangageng sadurungé Tungki Ariwibowo
Pengganti Rahardi Ramelan

Lair 1931
Flag of the Netherlands Semarang, Jawa Tengah, Hindia Walanda
Kabangsan Indonésia
Agama Islam

Mohammad (Bob) Hasan (lahir tahun 1931 ing Semarang).[1] Bob Sadino iku pengusaha lan nate mengku jabatan minangka Menteri Perindustrian dan Perdagangan Indonésia ing Kabinet Pembangunan VII.[1] Bob Hasan iku warga Indonèsia katurunan Tionghoa.[1] Bob Hasan ngugemi agama Islam.[1] Jeneng liyané Bob Hasan ya iku The Kian Seng.[2] Wiwit cilik, Bob Hasan wis dirumati lan dadi anak angkat Jenderal Gatot Subroto.[1] Jeneng Bob Hasan misuwur amarga bisnis kayu-kayuan kang ditegori saka alas-alas tropis.[1]

Bob Hasan uga tau dadi ketuwa PASI (Persatuan Atletik Seluruh Indonésia), lan IAAF (International Associations of Athletic Federation).[1] Bob hasan tau éntuk penghargaan prestisius Kalpataru ing taun 1997, ananging Bob Hasan uga diarani ngrusak lingkungan karo pihak liyané.[1] Bob Hasan tau dipenjara ing penjara Nusakambangan.[1] Bob Hasan iku pengusaha lan mantan Menteri Perindustrian dan Perdagangan ing jamane Kabinet Pembangunan VII nalika taun 1998.[1] Saliyané dadi pengusaha, Bob uga aktif ing bidang ulah raga.[1] Bob isih dipercaya dadi pemimpin Pengurus Besar Persatuan Atletik Seluruh Indonésia (PB PASI) nganti taun 2008.[1] Bob nyekel jabatan nganti pitung taun wiwit taun 1976.[1] Bob Hasan uga tau dadi ketuwa PASI (Persatuan Atletik Seluruh Indonésia) lan IAAF (International Associations of Athletic Federation).[1]


Chatetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)
  2. ^ (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bob_Hasan&oldid=1048844"