Bob Hasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bob Hasan
225px-Bob hasan.jpg
Mantri Perindustrian Républik Indonésia 25
Linggih
16 Maret 1998 – 21 Mèi 1998
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéTungki Ariwibowo
Kang sawiséRahardi Ramelan
Rerincèn dhiri
Lair1931
Nèderlan Semarang, Jawa Tengah, Indhiya Nèderlan
BangsaIndonésia
AgamaIslam

Mohammad (Bob) Hasan (lair taun 1931 ing Semarang).[1] Bob Sadino iku pengusaha lan naté mengku kalungguhan minangka Mantri Perindustrian dan Perdagangan Indonésia ing Kabinet Pangyasa VII.[1] Bob Hasan iku warga Indonèsia katurunan Tionghoa.[1] Bob Hasan ngugemi agama Islam.[1] Jeneng liyané Bob Hasan ya iku The Kian Seng.[2] Wiwit cilik, Bob Hasan wis dirumati lan dadi anak angkat Jenderal Gatot Subroto.[1] Jeneng Bob Hasan misuwur amarga bisnis kayu-kayuan kang ditegori saka alas-alas tropis.[1]

Bob Hasan uga tau dadi ketuwa PASI (Persatuan Atletik Seluruh Indonésia), lan IAAF (International Associations of Athletic Federation).[1] Bob hasan tau éntuk pangaji-aji prestisius Kalpataru ing taun 1997, nanging Bob Hasan uga diarani ngrusak lingkungan karo pihak liyané.[1] Bob Hasan tau dikunjara ing kunjara Nusakambangan.[1] Bob Hasan iku pengusaha lan mantan Mantri Perindustrian dan Perdagangan ing jamane Kabinet Pangyasa VII nalika taun 1998.[1] Saliyané dadi pengusaha, Bob uga aktif ing babagan ulah raga.[1] Bob isih dipercaya dadi pemimpin Pengurus Besar Persatuan Atletik Seluruh Indonésia (PB PASI) nganti taun 2008.[1] Bob nyekel kalungguhan nganti pitung taun wiwit taun 1976.[1] Bob Hasan uga tau dadi ketuwa PASI (Persatuan Atletik Seluruh Indonésia) lan IAAF (International Associations of Athletic Federation).[1]


Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)
  2. tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 21 Agustus 2011)