Andi Djemma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Andi Djemma (lair ing Palopo, Sulawesi Kidul, 15 Januari 1901 – kapundhut ing Makassar, Sulawesi Kidul, 23 Fèbruari 1965 nalika yuswa 64 taun) punika Raja (Datu) Luwu ingkang kanggkat dados Pahlawan Nasional déning Présidhèn Indonésia wekdal tangggal 8 Novèmber 2002. Wekdal nyeketi dinten kamardikan Indonésia, 15 Agustus 1945, Djemma dados pimpinan Gerakan Soekarno Muda lan ugi mimpin Perang Semesta Rakyat Luwu wekdal tanggal 23 Januari 1946. Tanggal punika dipunpengeti dados dinten Perlawanan Rakyat Semesta.