Iskandar Muda saka Aceh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lukisan foto Sultan Iskandar Muda

Sultan Iskandar Muda (Acèh, Banda Acèh, 1593 atau 1590[1]Banda Acèh, Acèh, 27 September 1636) ya iku sultan kang gedhé dhéwé ing mangsa Kesultanan Acèh [2], kang kuasa saka taun 1607 tekan 1636.[3] Acèh tekan mangsa kejayaané nalika mangsa kepemimpinané Iskandar Muda, buktiné laladan kekuasaané kang saya gedhé lan reputasi internasional minangka pusat saka perdagangan lan pembelajaran Islam.[1]

Kutipan[besut | besut sumber]

  • Mate aneuk meupat jierat, Mate hukom ho tamita yang artinya: mati anak ana kuburané, mati hukum ing ngendi bakal digolèki," jaréné nalika mènèhi hukuman rajam kanggo anandanya Meurah Pupok kang berzinah karo garwa salah sijining perwira. Akhiré namanipun didadèkaké jeneng dalan lan saka Papan Anggegana Blang Bintang dadi Papan Anggegana Internasional Sultan Iskandar Muda [4] saka mbiyèn tekan saiki.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

1 Komunitas Muslim kang bisa ngerahaké 40 wong para priya, jumlah paling sithik kang dibutuhaké kanggo nglakokaké salat Jumat miturut fikih Madahab Sapingi.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Wacanan lanjutan[besut | besut sumber]

  1. LOMBARD, Denys. Karajan Acèh: Zaman Sultan Iskandar Muda (1607-1636). Jakarta: Kepustakan Populer Gramedia, 2006. ulasan di ruangbaca.com ulasan di pdat.co.id
  2. REID, Anthony. Asal-usul Konflik Acèh: Dari Perebutan Pasisir Timur Sumatra hingga Akhir Karajan Acèh Abad kaping 19. Jakarta: Yayasan Obor Indonésia, 2005. ISBN 979-461-534-X

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Sultan Ali Riayat Syah
{{{jabatan}}}
16071636
Diganti déning:
Sultan Iskandar Tsani