Agustinus Adisucipto

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Agustinus Adisutjipto

Agustinus Adisoetjipto, Marsekal Muda Anumerta (lair ing Salatiga, Jawa Tengah, 3 Juli 1916 – kapundhut ing Bantul, Yogyakarta, 29 Juli 1947 nalika umur 31 taun) iku Pahlawan Nasional lan salah siji komodor udara Indonésia. Dheweke nduwèni agama Katulik [1]. Adisucipto dilairake tanggal 3 Juli 1916 ing Salatiga. Dheweke tau sekolah ing GHS (Geneeskundige Hoge School) (Sekolah Tinggi Kedhokteran) lan uga dadi lulusan Sekolah Penerbang Militaire Luchtvaart ing Kalijati.

Nalika tanggal 15 Nopember 1945, Adisutjipto ngedekake Sekolah Penerbang ing Yogyakarta, luwih pase ing Lapangan Udara Maguwo, kang banjur diganti jenenge dadi Papan Anggegana Adisutjipto kanggo ngenang jasa minangka Pahlawan Nasional.

Nalika wektu Agresi Militer Walanda I, Adisutjipto lan Abdulrahman Saleh diperintah lunga menyang India. Wong loro mau kasil anggone nembus pertahanan udarane Walanda kanggo menyang India lan Pakistan [2]. Nanging nalika bali Indonésia gawa obat saka Malaya, motor mabur kang ditumpaki (Pesawat Dakota VT-CLA) ciblok ditembak déning motor mabur P-40 Kittyhawk Walanda ing désa Ngoto nalika tanggal 29 Juli 1947. Adisutjipto disarekake ing pesarean umum Kuncen I lan II, banjur nalika tanggal 14 Juli 2000 dipindahake menyang Monumen Perjuangan ing Désa Ngoto, Bantul, Yogyakarta.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Koran Kompas Cyber Media, Sabtu 15 Juli 2000, Dipindah, Kerangka Jenazah Adisutjipto dan Abdulrachman Saleh
  2. ^ Angkasa Online No 1 Oktober 2006 Tahun XVIIPara Sahabat AURI yang Terlupakan

Cithakan:Pahlawan Indonésia