Oemar Said Tjokroaminoto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hadji Oemar Said Tjokroaminoto

Oemar Said Tjokroaminoto (Jawa: ꦈꦩꦂꦯꦆꦢ꧀ꦕꦏꦿꦲꦩꦶꦤꦠ) utawa Raden Hadji Oemar Said Tjokroaminoto (lair ing kutha Panaraga, Jawa Wétan, 16 Agustus 1882 – kapundhut ing Ngayogyakarta, 17 Dhésèmber 1934 nalika umur 52 taun) iku pimpinan organisasi Sarekat Islam (SI) ing Indonésia.

Tjokroaminoto iku anak nomer loro saka 12 sadulur saka bapak R.M. Tjokroamiseno. Mbah kakungé, R.M. Adipati Tjokronegoro, iku mantan bupati Panaraga.

Priyantunipun iku pejuang perobahan nasional. Priyantunipun duwé murid sing jenenge Musso kang duwé sipat sosialis/kuminis, Soekarno kang nasionalis, lan Kartosuwiryo kang agamis.