Oemar Said Tjokroaminoto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hadji Oemar Said Tjokroaminoto

Oemar Said Tjokroaminoto utawa Raden Hadji Oemar Said Tjokroaminoto (lair ing kutho ponorogo, Jawa Wetan, 16 Agustus 1882 – kapundhut ing Yogyakarta, 17 Dhésèmber 1934 nalika umur 52 taun) iku pimpinan organisasi Sarekat Islam (SI) ing Indonésia.

Tjokroaminoto iku anak nomer loro saka 12 sedulur saka bapak R.M. Tjokroamiseno. Mbah kakunge, R.M. Adipati Tjokronegoro, iku mantan bupati Ponorogo.

Priyantunipun iku pejuang perobahan nasional. Priyantunipun nduwèni murid sing jenenge Musso kang nduwèni sifat sosialis/komunis, Soekarno kang nasionalis, lan Kartosuwiryo kang agamis.