Oemar Said Tjokroaminoto

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Hadji Oemar Said Tjokroaminoto

Oemar Said Tjokroaminoto utawa Raden Hadji Oemar Said Tjokroaminoto (lair ing kutho ponorogo, Jawa Wetan, 16 Agustus 1882 – kapundhut ing Yogyakarta, 17 Desember 1934 nalika umur 52 taun) iku salah siji pimpinan organisasi Sarekat Islam (SI) ing Indonésia.

Tjokroaminoto iku anak nomer loro saka 12 sedulur saka bapak R.M. Tjokroamiseno. Mbah kakunge, R.M. Adipati Tjokronegoro, iku mantan bupati Ponorogo.

Priyantunipun iku salah siji pejuang pergerakan nasional. Priyantunipun nduweni murid sing jenenge Musso kang nduweni sifat sosialis/komunis, Soekarno kang nasionalis, lan Kartosuwiryo kang agamis.

Cithakan:Pahlawan Indonésia