Andi Sultan Daeng Radja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Sultan-dg-raja.jpg
Andi Sultan Daeng Radja

Haji Andi Sultan Daeng Radja (lair ing Matekko, Gantarang, 20 Mèi 1894 – pati ing Omah Pesakitan Pelamonia Makassar, Sulawesi Kidul, 17 Mèi 1963 ing yuswa 68 taun) Inggih punika salah satungaling piyantun tokoh Kamardekan Indonésia uga didadosake Pahlawan Nasional saking tlatah. Sulawesi Kidul. Panjenenganipun putra kapisanan saking pasurian Passari Petta Tanra Karaeng Gantarang lan Andi Ninong. Semangsa énemipun panjenenganipun, Sultan Daeng Radja misuwur, taat ngibadah lan sregep wonten prakarya kagiatan Muhamamadiyah. Panjenenganipu ndadosake tokoh pramakarsa ngadegipun Masjid Tua ing tlatah Ponre kanthi cacah jama'ah paling misuwur lan kondang ing tlatah ing Sulawesi Kidul.

Katerori:Raja