Andi Sultan Daeng Radja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Sultan-dg-raja.jpg
Andi Sultan Daeng Radja

Haji Andi Sultan Daeng Radja (lair ing Matekko, Gantarang, 20 Mei 1894 – tilar donya ing Omah Pesakitan Pelamonia Makassar, Sulawesi Kidul, 17 Mei 1963 kanthi umur68 taun) Inggih punika salah satungaling piyantun tokoh Kamardekan Indonésia uga didadosake Pahlawan Nasional saking tlatah. Sulawesi Kidul. Panjenenganipun putra kapisanan saking pasurian Passari Petta Tanra Karaeng Gantarang lan Andi Ninong. Semangsa énemipun panjenenganipun , Sultan Daeng Radja misuwur, taat ngibadah lan sregep wonten prakarya kagiatan Muhamamadiyah. Panjenenganipu ndadosake tokoh pramakarsa ngadegipun Masjid Tua ing tlatah Ponre kanthi cacah jama'ah paling misuwur lan kondang ing tlatah ing Sulawesi Kidul.



Katerori:Raja