Mas Tirtodarmo Harjono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Mas Tirtodarmo Harjono utawa kerep dicekak dadi M.T. Haryono iku pahlawan Révolusi. Letnan Jenderal TNI Anumerta Mas Tirtodarmo Haryono (lair ing Surabaya, Jawa Wétan, 20 Januari 1924 – tilar donya ing Lubang Buaya, Jakarta, 1 Oktober 1965 nalika yuswane 41 taun) ya iku pahlawan révolusi Indonésia kang katilar donya ing kadadéan G30S PKI. piyambake dimakamke ing TMP Kalibata - Jakarta.

Letjen Anumerta M.T. Haryono sadurungé sinau ing ELS (setingkat Sekolah Dasar), nerusaké ing HBS (setingkat Sekolah Menengah Umum). Tamat saking HBS, Piyambake mlebu Ika Dai Gakko (Sekolah Kedhokteran mangsa pendudukan Jepang) ing Jakarta,nanging ora nganti tamat.

Nalika proklamasi kamardhikan, piyambake ing Jakarta gabung karo nom-noman-nom-noman mertahanke kamardhikan. Perjuangane diteruske kanthi mlebu masuk Wadya Keamanan Rakyat (TKR). Wiwit pengangkatane, piyambake pikantuk pangkat Mayor.

Nalika kadadéan perang mertahanke kamardhikan ya iku antarané taun 1945 nganti taun 1950, Piyambake asring dipindahtugaske. Kang sapisan ing Kantor Penghubung, minangka Sekretaris Delegasi RI ing perundingan karo Inggris lan Walanda. Piyambake uga tau dipanggonke minangka Sekretaris Dewan Pertahanan Nagara lan uga tau dadi Wakil Tetep ing Kementerian Pertahanan Urusan Gencatan Senjata. Lan nalika ana Konferensi Meja Bundar (KMB), Piyambake minangka Sekretaris Delegasi Militer Indonésia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]