Martha Christina Tiahahu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Martha Christina Tiahahu

Martha Christina Tiahahu dipunlairaken ing tanggal 4 Januari 1800 lan séda tanggal 2 Januari 1818 wonten ing pertempuran seganten, ing Seganten Maluku.yaiku piyantun wadon saka tlatah dhusun Abubu ing Pulo Nusalaut. Lair kurang luwih ing taun 1800 wiwit perang ngelawan Walanda siswa 17 taun. Bapané kanthi asma Kapitan Paulus Tiahahu, piyantun kapitan saka nagari Abubu kang mbiyantu Thomas Matulessy ing perang Pattimura taun 1817 lawan Walanda. Martha Christina kacatet lan bisa digolongake dadi piyantun pejuang kamardikan kang unik yaiku wong wadon kang ngadahi semangat ingkang ndhuwur ing paperangan lawan kolonial Walanda perang Pattimura taun 1817. Ing kalangan para pajuang lan masarakat sarta kalangan musuh, panjenengané misuwur dados wong wadon kan wanen lan rela sèda ing paperangan.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hudiono, Esthi Susanti; Bodjawati, Seruni (2019). Perempuan-Perempuan Menggugat (Literasi Rupa Sejarah Perempuan Indonésia). Yogyakarta: Media Pressindo bekerjasama dengan Komunitas Inklusi Sosial dan Perdamaian Indonésia. pp. 37–41. ISBN 978-623-7254-10-2.