Adam Malik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
H.
Adam Malik
Adam Malik Batubara Official Portrait.jpg
Wakil Présidhèn Indonésia 3
Lungguh
23 Maret 1978 – 11 Maret 1983
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Hamengkubuwono IX
Kagantèni Umar Wirahadikusumah
Ketua Dèwan Pawakilan Rakyat 6
Lungguh
1977 – 1978
Présidhèn Soeharto
Kadhisiki Idham Chalid
Kagantèni Daryatmo
Mentri Luar Negri Républik Indonésia 11
Lungguh
28 Maret 1966 – 17 Oktober 1967
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Soebandrio
Lungguh
17 Oktober 1967 – 23 Maret 1978
Présidhèn Soeharto
Kagantèni Mochtar Kusumaatmadja
Mentri Perdagangan Républik Indonésia 15
Lungguh
13 November 1963 – 27 Agustus 1964
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Suharto
Kagantèni Achmad Yusuf
Rerincèn priangga
Lair (1917-07-22)Juli 22, 1917
Nèderlan Pematangsiantar, Sumatera Lor, Indhiya Nèderlan
Pati Sèptèmber 5, 1984(1984-09-05) (umur 67)
Indonésia Bandung, Jawa Kulon, Indonésia
Bangsa Indonésia
Parté pulitik Golongan Karya
Agama Islam

Adam Malik Batubara (Pematang Siantar 1917 - Bandhung 1984) iku mantan Menteri Indonésia ing pirang Dhépartemèn, antarané dhèwèké tau dadi Menteri Luar Negeri, Adam Malik biyasa diceluk si kancil lair saka pasangan Haji Abdul Malik karo Salamah Lubis.[1] saka cilik dicaritakke Agus Salim iku duwé kesenengan nonton tivi acara koboi, maca, lan fotografi, sak wise lulus saka HIS bapakke ngongkon mimpin toko'murah' ning sisih toko Deli lajeng ning sela-sela sibuk dhèwèké seneng banget anggoné maca kanggo nambah ngèlmu kawruh deweke.[1] Pas umuré isih welasan taun, Adam Malik tau dipenjara pulisi Dinas Intel Pulitik Sipirok 1934 lan dihukum 2 sasi \bkunjara amarga nglanggar larangan kumpul.[1] Adam Malik pas umuré 17 taun wis dadi ketua Partindo ing Pematang Siantar (1934=1935) meluk aktif njuangke kamardekan bangsane.[1] Kanggo bakti iku Adam Malik maju lan mbakti marang bangsa ning jakarta.[1] Pas umuré 20 taun, Adam Malik bareng karǐo Soemanang, Sipahutar, Armin Pane, Abdul Hakim, dan Pandu Kartawiguna, melopori ngadegke kantor berita Antara taun 1937 papan panggone kantore Jl. Pinangsia 38 Jakarta Kota. Nganggo modal sak méja tulis tuwa, mesin ketik tuwa, lan mesin roneo tuwa, dhèwèké nyuplai wara-wara menyang kabar nasional ananging dhèwèké kerep uga nulis menyang koran Pelita Andalas dan Majalah Partindo.[1] Pas gantian rezim pamaréntah orde lama, posisis Adam Malik sing sebrangan karo golongan kiwa malah nguntungke.[2] Iki bisa disebat trio anyar Soeharto-Sultan-Malik.[2]

Panduga Adam Malik CIA[besut | besut sumber]

Adam Malik, wakil présidhèn nomor loro iku desebut dadi agen CIA (Central Intelligence Agency/dinas rahasia AS) kira-kira ingaran uga dadi punggawa paling duwur sing dijupuk CIA ing Indonésia, mlebune Adam Malik dadi agen CIA ingaran saka wartawan New Work Times, Tim Weiner, lan ing bukune Legacy of Ashes, History of the CIA (diartike dadi mbongkar gagale CIA.[3] Mc Avoy ngaku sampun ngeklaim Adam Malik, Adam Malik ora ngerti yèn wis direkrut, punika bisa waé kedaden.[4]

Suksese[besut | besut sumber]

prèstasi kang bisa dibanggakke saka Adam Malik kurang luwih nggawa manèh Irian Barat menyang pangkon RI nglewati urun rembug ning New Work Agreement ing warsa 1962 lan tokoh panggagas ASEAN 9 Agustus pas isih njabat dadi Menteri Luar nagari, njabat 11 taun kurang luwih.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f www.biografitokohdunia.com (diakses tanggal 4 Mèi 2011)
  2. ^ a b www.tokohindonesia.com (diakses tanggal 4 Mèi 2011)
  3. ^ nasional.kompas.com (diakses tanggal 6 Mèi 2011)
  4. ^ www.eramuslim.com (diakses tanggal 6 Mèi 2011)
  5. ^ id.shvoong.com (diakses tanggal 6 Mèi 2011)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Sri Sultan Hamengkubuwono IX
{{{jabatan}}}
1978-1983
Diganti déning:
Umar Wirahadikusumah