Ferdinand Lumbantobing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ferdinand Lumbantobing
200px
Ferdinand Lumbantobing
Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi Républik Indonésia 1
Lungguh
9 April 1957 – 10 Juli 1959
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Sabilal Rasjad
Kagantèni Achmadi
Mentri Komunikasi lan Informatika Républik Indonésia 10
Lungguh
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Arnold Mononutu
Kagantèni Sjamsuddin Sutan Makmur
Mentri Kaséhatan Républik Indonésia 6
Lungguh
30 Juli 1953 – 9 Oktober 1953
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki J. Leimena
Kagantèni Lie Kiat Teng
Rerincèn priangga
Lair (1899-02-19)Fèbruari 19, 1899
Nèderlan Sibuluan, Sibolga, Sumatra Lor, Hindia Walanda
Pati Oktober 7, 1962(1962-10-07) (umur 63)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia

Ferdinand Lumbantobing utawa misuwur kanthi singkatan jeneng FL Tobing (lair ing Sibuluan, Sibolga, Sumatera Lor, 19 Fèbruari 1899 – pati di Jakarta, 7 Oktober 1962 ing yuswa 63 taun) ya iku piyantun pahlawan nasional Indonésia saka Sumatra Lor.

Panjenengané lulus sekolah dhokter STOVIA ing taun 1924 lan kerja ing CBZ RSCM, Jakarta.

Wiwit taun 1943 panjenengané diangkat dadi Syu Sangi Kai' (DPD) Tapanuli lan uga njabat Chuo Sangi In (DPP).

sakbanjuré kamardakan panjenengané diangkat njabat arupa jabatan penting kayata Mentri Penerangan lan Mentri Kaséhatan (ad interim).Uga Ferdinand Lumbantobing tahu njabat Gubernur Sumatera Lor.

Ferdinand Lumbantobing disarekake ing Dhusun Kolang, Kabupatèn Tapanuli Tengah, Sumatra Lor.

Deleng uga[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
J. Leimena
Menteri Keséhatan
1953
Diganti déning:
Moh. Ali Lie Kiat Teng
Didhisiki déning:
Arnold Mononutu
Menteri Penerangan
1953–1955
Diganti déning:
Sjamsuddin Sutan Makmur
Didhisiki déning:
Sutan Muhammad Amin Nasution
Gubernur Sumatera Utara
19481950
Diganti déning:
Sarimin Reksodiharjo

Cithakan:Pahlawan Indonésia