Ferdinand Lumbantobing

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Ferdinand Lumbantobing
200px
Ferdinand Lumbantobing
1 Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi Républik Indonésia
Lungguh
9 April 1957 – 10 Juli 1959
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Sabilal Rasjad
Kagantèni Achmadi
10 Mentri Komunikasi lan Informatika Républik Indonésia
Lungguh
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Arnold Mononutu
Kagantèni Sjamsuddin Sutan Makmur
6 Mentri Kaséhatan Républik Indonésia
Lungguh
30 Juli 1953 – 9 Oktober 1953
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki J. Leimena
Kagantèni Lie Kiat Teng
Rerincèn priangga
Lair (1899-02-19)Pébruari 19, 1899
Flag of the Netherlands Sibuluan, Sibolga, Sumatra Lor, Hindia Walanda
Pati Oktober 7, 1962(1962-10-07) (umur 63)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia

Ferdinand Lumbantobing utawa misuwur kanthi singkatan jeneng FL Tobing (lair ing Sibuluan, Sibolga, Sumatera Lor, 19 Februari 1899 – pati di Jakarta, 7 Oktober 1962 ing yuswa 63 taun) ya iku piyantun pahlawan nasional Indonésia saka Sumatra Lor.

Panjenengané lulus sekolah dhokter STOVIA ing taun 1924 lan kerja ing CBZ RSCM, Jakarta.

Wiwit taun 1943 panjenengané diangkat dadi Syu Sangi Kai' (DPD) Tapanuli lan uga njabat Chuo Sangi In (DPP).

sakbanjuré kamardakan panjenengané diangkat njabat arupa jabatan penting kayata Mentri Penerangan lan Mentri Kaséhatan (ad interim).Uga Ferdinand Lumbantobing tahu njabat Gubernur Sumatera Lor.

Ferdinand Lumbantobing disarekake ing Dhusun Kolang, Kabupatèn Tapanuli Tengah, Sumatra Lor.

Deleng uga[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
J. Leimena
Menteri Keséhatan
1953
Diganti déning:
Moh. Ali Lie Kiat Teng
Didhisiki déning:
Arnold Mononutu
Menteri Penerangan
1953–1955
Diganti déning:
Sjamsuddin Sutan Makmur
Didhisiki déning:
Sutan Muhammad Amin Nasution
Gubernur Sumatera Utara
19481950
Diganti déning:
Sarimin Reksodiharjo

Cithakan:Pahlawan Indonésia