Ferdinand Lumbantobing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ferdinand Lumbantobing
200px
Ferdinand Lumbantobing
1 Mantri Tenaga Kerja lan Transmigrasi Républik Indonésia
Linggih
9 April 1957 – 10 Juli 1959
Présidhèn Soekarno
Kang ndhisiki Sabilal Rasjad
Kang nggantèni Achmadi
10 Mantri Komunikasi lan Informatika Républik Indonésia
Linggih
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Présidhèn Soekarno
Kang ndhisiki Arnold Mononutu
Kang nggantèni Sjamsuddin Sutan Makmur
6 Mantri Kaséhatan Républik Indonésia
Linggih
30 Juli 1953 – 9 Oktober 1953
Présidhèn Soekarno
Kang ndhisiki J. Leimena
Kang nggantèni Lie Kiat Teng
Rerincèn dhiri
Lair (1899-02-19)Fèbruari 19, 1899
Nèderlan Sibuluan, Sibolga, Sumatra Lor, Hindia Nèderlan
Pati Oktober 7, 1962(1962-10-07) (umur 63)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia

Ferdinand Lumbantobing utawa misuwur kanthi singkatan jeneng FL Tobing (lair ing Sibuluan, Sibolga, Sumatera Lor, 19 Fèbruari 1899 – pati ing Jakarta, 7 Oktober 1962 ing yuswa 63 taun) ya iku piyantun pahlawan nasional Indonésia saka Sumatra Lor.

Panjenengané lulus sekolah dhokter STOVIA ing taun 1924 lan kerja ing CBZ RSCM, Jakarta.

Wiwit taun 1943 panjenengané diangkat dadi Syu Sangi Kai' (DPD) Tapanuli lan uga njabat Chuo Sangi In (DPP).

sabanjuré kamardakan panjenengané diangkat njabat wujud kalungguhan wigati kaya ta Mantri Penerangan lan Mantri Kaséhatan (ad interim).Uga Ferdinand Lumbantobing tahu njabat Gubernur Sumatera Lor.

Ferdinand Lumbantobing disarekake ing Dhusun Kolang, Kabupatèn Tapanuli Tengah, Sumatra Lor.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
J. Leimena
{{{jabatan}}}
1953
Diganti déning:
Moh. Ali Lie Kiat Teng
Didhisiki déning:
Arnold Mononutu
{{{jabatan}}}
1953–1955
Diganti déning:
Sjamsuddin Sutan Makmur
Didhisiki déning:
Sutan Muhammad Amin Nasution
{{{jabatan}}}
19481950
Diganti déning:
Sarimin Reksodiharjo