Ferdinand Lumbantobing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ferdinand Lumbantobing
Ferdinand Lumbantobing

Ferdinand Lumbantobing


Mangsa jabatan
9 April 1957 – 10 Juli 1959
Pejabat sadurungé Sabilal Rasjad
Pengganti Achmadi

Mangsa jabatan
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Pejabat sadurungé Arnold Mononutu
Pengganti Sjamsuddin Sutan Makmur

Mangsa jabatan
30 Juli 1953 – 9 Oktober 1953
Pejabat sadurungé J. Leimena
Pengganti Lie Kiat Teng

Lair 19 Februari 1899
Flag of the Netherlands Sibuluan, Sibolga, Sumatra Lor, Hindia Walanda
Tilar donya 7 Oktober 1962 (umur 63)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonésia
Kabangsan Indonésia

Ferdinand Lumbantobing utawa misuwur kanthi singkatan jeneng FL Tobing (lair ing Sibuluan, Sibolga, Sumatera Lor, 19 Februari 1899 – tilar donya ing Jakarta, 7 Oktober 1962 kanthi umur63 taun) yaiku piyantun pahlawan nasional Indonésia saka Sumatra Lor.

Panjenengané lulus sekolah dokter STOVIA ing taun 1924 lan kerja ing CBZ RSCM, Jakarta.

Wiwit taun 1943 panjenengané diangkat dadi Syu Sangi Kai' (DPD) Tapanuli lan uga njabat Chuo Sangi In (DPP).

sakbanjuré kamardakan panjenengané diangkat njabat arupa jabatan penting kayata Mentri Penerangan lan Mentri Kasehatan (ad interim).Uga Ferdinand Lumbantobing tahu njabat Gubernur Sumatera Lor.

Ferdinand Lumbantobing disarekake ing Dhusun Kolang, Kabupatèn Tapanuli Tengah, Sumatra Lor.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Didhisiki déning:
J. Leimena
Menteri Kesehatan
1953
Diganti déning:
Moh. Ali Lie Kiat Teng
Didhisiki déning:
Arnold Mononutu
Menteri Penerangan
1953–1955
Diganti déning:
Sjamsuddin Sutan Makmur
Didhisiki déning:
Sutan Muhammad Amin Nasution
Gubernur Sumatera Utara
19481950
Diganti déning:
Sarimin Reksodiharjo