Ferdinand Lumbantobing

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ferdinand Lumbantobing
Ferdinand Lumbantobing

Ferdinand Lumbantobing


Mangsa Kalenggahan
9 April 1957 – 10 Juli 1959
Pangageng sadurungé Sabilal Rasjad
Pengganti Achmadi

Mangsa Kalenggahan
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Pangageng sadurungé Arnold Mononutu
Pengganti Sjamsuddin Sutan Makmur

Mangsa Kalenggahan
30 Juli 1953 – 9 Oktober 1953
Pangageng sadurungé J. Leimena
Pengganti Lie Kiat Teng

Lair (1899-02-19)Fèbruari 19, 1899
Flag of the Netherlands Sibuluan, Sibolga, Sumatra Lor, Hindia Walanda
Surud Oktober 7, 1962(1962-10-07) (aged 63)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonésia
Kabangsan Indonésia

Ferdinand Lumbantobing utawa misuwur kanthi singkatan jeneng FL Tobing (dipunlairaken ing Sibuluan, Sibolga, Sumatera Lor, 19 Februari 1899 – surud ing Jakarta, 7 Oktober 1962 kanthi umur 63 taun) ya iku piyantun pahlawan nasional Indonésia saka Sumatra Lor.

Panjenengané lulus sekolah dhokter STOVIA ing taun 1924 lan kerja ing CBZ RSCM, Jakarta.

Wiwit taun 1943 panjenengané diangkat dadi Syu Sangi Kai' (DPD) Tapanuli lan uga njabat Chuo Sangi In (DPP).

sakbanjuré kamardakan panjenengané diangkat njabat arupa jabatan penting kayata Mentri Penerangan lan Mentri Kaséhatan (ad interim).Uga Ferdinand Lumbantobing tahu njabat Gubernur Sumatera Lor.

Ferdinand Lumbantobing disarekake ing Dhusun Kolang, Kabupatèn Tapanuli Tengah, Sumatra Lor.

Deleng uga[sunting | besut sumber]


Didhisiki déning:
J. Leimena
Menteri Keséhatan
1953
Diganti déning:
Moh. Ali Lie Kiat Teng
Didhisiki déning:
Arnold Mononutu
Menteri Penerangan
1953–1955
Diganti déning:
Sjamsuddin Sutan Makmur
Didhisiki déning:
Sutan Muhammad Amin Nasution
Gubernur Sumatera Utara
19481950
Diganti déning:
Sarimin Reksodiharjo

Cithakan:Pahlawan Indonésia