Mohammad Husni Thamrin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mohammad Husni Thamrin (lair ing Sawah Besar, Jakarta, 16 Fèbruari 1894 – kapundhut ing Jakarta, 11 Januari 1941 nalika yuswa 46 taun) iku Pahlawan Nasional Indonésia. Bapake M.H. Thamrin iku wong Belandha kaliyan ibu saking Betawi. Wiwit alit dhèwèké dimong déning paklik saka ibune, dadi jenenge ora ana basa Walandane.

Dhèwèké dikenal minangka tokoh Betawi kang dadi anggota Dewan Rakyat ing Hindia Walanda (Volksraad), minangka wakil saking Inlanders. Wiwit 1935 dhèwèké dadi anggota Volksraad saka Parindra. Dhèwèké uga dadi salah siji tokoh ing babagan bal-balan ing Indonésia. Dhèwèké tau nyumbang 2000 Gulden ing taun 1932 kanggo ngedekeake lapangan bal-balan kanggo warga Hindia Walanda (Indonésia) kang pisannan ing Petojo, Jakarta (Batavia).