Soepomo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Soepomo
Gambar:Supomo.jpg
Mantri Hukum lan Hak Azasi Manungsa Républik Indonésia 1
Lungguh
19 Agustus 1945 – 14 November 1945
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Ora ana,Jabatan anyar
Kagantèni Soewandi
Rerincèn priangga
Lair (1903-01-22)Januari 22, 1903
Nèderlan Sukoharjo, Jawa Tengah, Hindia Walanda
Pati Sèptèmber 12, 1958(1958-09-12) (umur 55)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Prof. Mr. Dr Soepomo (Ejaan Soewandi: Supomo; lair ing Sukoharjo, Jawa Tengah, 22 Januari 1903 – séda ing Jakarta, 12 September 1958 nalika yuswa 55 taun) punika pahlawan nasional Indonésia. Soepomo punika tiyang ingkang ngrancang Undang-undang Dasar 1945, kaliyan Muhammad Yamin lan Soekarno.