Raja Ali Haji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Raja Ali Haji

Raja Ali Haji bin Raja Haji Ahmad utawa kang kondhang kanthi jeneng Raja Ali Haji (lair ing Selangor, 1808-séda ing Pulau Penyengat, Kapuloan Riau, 1873) ya iku ulama, sejarawan, lan pujangga abad kaping 19 keturunan Bugis lan Melayu.[1] Raja Ali Haji kondhang mingka dadi pencatat dhasar-dhasar tata basa Melayu kang pisanan liwat buku Pedoman Basa; buku kang dadi standar basa Melayu. Basa Melayu standar iku ing Konggrès Pemuda Indonésia tanggal 28 Oktober 1928 didadèkaké basa nasional, basa Indonésia. Dhèwèké iku putune Raja Haji Fisabilillah, Yang Dipertuan Muda IV saka Kesultanan Lingga-Riau uga bangsawan Bugis.

Latar Wuri[besut | besut sumber]

Karya kang Misuwur[besut | besut sumber]

Gurit[besut | besut sumber]

  • 1847: Gurindam Dua Belas

Buku[besut | besut sumber]

  • 1860s: Tuhfat al-Nafis (Bingkisan Berharga)
  • 1865: Silsilah Melayu dan Bugis

Karya liya[besut | besut sumber]

  • 1857: Bustan al-Kathibin
  • 1850-an: Kitab Pengetahuan Basa (ora tutug)
  • 1857: Intizam Waza'if al-Malik
  • 1857: Thamarat al-Mahammah [1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Contesting Malayness: Malay Identity Across Boundaries, déning Timothy P. Barnard, NUS Press, 2004, ISBN 9971-69-279-1
  • Encyclopedia of Historians and Historical Writing, déning Kelly Boyd, diterbitake Taylor & Francis, 1999, ISBN 1-884964-33-8
  • Mengenal Pahlawan Indonésia, déning Arya Ajisaka, diterbitake Kawan Pustaka, ISBN 979-757-278-1
  • Journal of the Malaysian Branch of the Royal Asiatic Society, déning Royal Asiatic Society of Great Britain and Ireland Cabang Malaysia, 1994
  • The Making of Modern Malaya: A History from Earliest Times to the Present, déning N. J. Ryan, diterbitake Oxford University Press, 1963
  • The Precious Gift: Tuhfat Al-nafis, déning Ali al-Haji Riau, Virginia Matheson Hooker, Virginia Matheson, Barbara Watson Andaya, Oxford University Press, 1982, ISBN 0-19-582507-1
  • The World's Religions, déning Stewart R. Sutherland, diterbitake G.K. Hall, 1988, ISBN 0-8161-8978-1

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Encyclopedia of Historians and Historical Writing (1999), kaca 23-24