Pattimura

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Disambig.svg
Kanggé kaginan sanès saking Kapitan Pattimura minangka nami kapal laut TNI kanthi nomer lambung 371, pirsani KRI Kapitan Patimura
Panggeran Pattimura

Kapitan Pattimura (lair ing Hualoy, Hualoy, Seram Selatan, Maluku, 8 Juni 1783 – pati di Ambon, Maluku, 16 Desember 1817 ing yuswa 34 taun), kagungan nami asli Thomas Matulessy utawi Thomas Matulessia.

Nami lan Silsilah[besut | besut sumber]

Pattimura, miyos ing Saparua. Panjenengané punika putra Frans Matulesi kaliyan Fransina Silahoi. Ing salebetipun buku biografi Pattimura vèrsi pamaréntah ingkang pisanan terbit, M Sapija nyerat, "Bilih pahlawan Pattimura kagolong turunan bangsawan lan asalipun saking Nusa Ina (Seram). Bapanipun ingkang naminipun Antoni Mattulessy punika putranipun Kasimiliali Pattimura Mattulessy. Ingkang pungkasan puniki inggih punika putra nata Sahulau. Sahulau arupi nami tiyang ing nagari ingkang wonten ing satunggil teluk ing Seram Selatan".

Mangga pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala jawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Pahlawan Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pattimura&oldid=992098"