Moestopo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Moestopo
Prof-Dr-Moestopo1.jpg
Lair(1913-07-13)13 Juli 1913
Ngadiluwih, Kediri, Jawa Kidul
Tilar donya29 Sèptèmber 1986(1986-09-29) (umur 73)
Bandung, Jawa Kulon, Indonésia
DisarekakeKuburan Cikutra, Bandung
PangabdianIndonésia
Dinas/cabangTentara, medis
PangkatMayor Jendral
PerangPertempuran Surabaya
BebungahPahlawan Nasional Indonésia
Panggawean lainDhokter gigi, pangadeg Universitas Moestopo

Prof. Dr. Moestopo (lair ing Ngadiluwih, Kediri, Jawa Wétan, 13 Juli 1913 – kapundhut ing Bandung, Jawa Kulon, 29 September 1986 nalika umur 73 taun) iku8 salah siji pahlawan nasional Indonésia kang asalé saka Jawa Wétan. Moestopo uga dadi tokoh PETA.

Dhèwèké anak nomer enem saka sadulur wolu. Bapake Raden Koesoemowinoto wis séda nalika Moestopo lagi kelas V HIS. Moestopo bubar sekolah HIS banjur mlebu MULO. Sawisé lulus nerusaké ing STOVIT (Sekolah Tinggi Kedhokteran Gigi) ing Surabaya lan uga sekolah ing Orthodontle ing Surabaya lan UGM, Yogyakarta. Bubar kuliyah ing UGM banjurdheweke kuliah manèh ing Oral Surgeon ing Fakultas Kedhokteran UI, Jakarta lan uga kuliyah manèh ing Amérikah Sarékat lan Jepang. Dhèwèké wiwit nyambut gawé minangka Asisten Orthodontle lan Conserven de Tandheeldunda nalika taun 1937 nganti taun 1941. Taun 1941-1942 dhèwèké njabat dadi Wakil Direktur STOVIT, Banjur dadi asisten profesor saka Shikadaigaku Ikabu (Sekolah Tinggi Kedhokteran Gigi nalika jaman Jepang).