Hamengkubuwana I

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sri Sultan Hamengkubuwana I (asma timur Radèn Mas Sujana, Pangéran Mangkubumi) inggih punika nata ingkang kaping sepisan wonten ing kraton Ngayogyakarta. Miyos ing Kartasura, ing dinten Rebo Pon tanggal ping 27 sasi Ruwah taun Wawu 1641[1] (6 Agustus 1717).

Jumeneng nata kanthi asma dalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Sultan Amengkubuwana Sénapati ing Ngalaga Ngabdurrahman Sayidin Panatagama Kalipatullah ing Ngayogyakarta ing dinten Kemis Pon tanggal ping 29 sasi Jumadilawal taun Bé 1680[1] (13 Fèbruari 1755) sasampunipun Prejanjèn Giyanti ngantos surutipun ing dinten Ngahad Kaliwon tanggal ping 1 sasi Ruwah taun Jé 1718[1] (24 Maret 1792).

Ingkang gadhah gelar Pangeran Mangkubumi. Pangeran Mangkubumi inggih punika putra Sunan Amangkurat IV.

Priksani ugi[besut | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
boten wonten
Raja Kasultanan Yogyakarta
1755 - 1792
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana II

Rujukan[besut | besut sumber]


  1. ^ a b c "Bauwarna, Padmasusastra, 1898, #205".