Pratélan ratu Mataram Anyar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pratélan punika inggih Pratélan Ratu-Ratu Mataram Énggal utawi ugi kasebat Mataram Islam utawi Mataram II.

Ing ngandhap punika asma-asma dalem para Ratu dipunsebat mawi warsa jumenenganipun. Para raja dipunpilah miturut wangsa utawi trahipun. Sanadyan sapunika wonten sekawan trah Ratu Mataram ing Tanah Jawi, sadaya saleresipun taksih sedhèrèk.

Mataram Énggal[besut | besut sumber]

Kartasura[besut | besut sumber]

Kasunanan Surakarta[besut | besut sumber]

Radyalaksana The Emblem of Surakarta Kingdom.svg

Kasultanan Ngayogyakarta[besut | besut sumber]

Yogyakarta Sultanate Hamengkubhuwono X Emblem.svg

Mangkunagaran ing Surakarta[besut | besut sumber]

Lambang Mangkunegaran-edit.png

Pakualaman ing Ngayogyakarta[besut | besut sumber]

Pakualaman Emblem.png

Sanès-sanèsipun[besut | besut sumber]

Kapurih ugi kersa mriksani[besut | besut sumber]


 
Krajan ing Jawa

0-600 (Hindu-Buddha Mataram Kuna): Salakanagara | Tarumanagara | Galuh | Sundha | Kalingga | Kanjuruhan
600-1500 (Hindu-Buddha): Mataram Kuna, Medhang, Kahuripan, Janggala, Pangjalu, Singhasari, Majapahit, Pajajaran, Blambangan
1500-saiki (Islam): Demak, Pajang, Banten, Cirebon, Sumedang Larang, Mataram Enggal, Yogyakarta, Surakarta, Mangkunagaran, Pakualaman