Pierre Tendean

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pierre Tendean

Kapten Anumerta Pierre Andreas Tendean (lair ing Jakarta tanggal 21 Fèbruari 1939; séda ing Jakarta tanggal 1 Oktober 1965) ya iku salah sawijiné kurban ing peristiwa Gerakan 30 September lan dadi pahlawan nasional Indonésia.

Dhèwèkè ajudan saka Jenderal Besar DR. Abdul Harris Nasution (Menko Hankam/Kepala Staf ABRI) nalika jamanSoekarno. Abdul Harris Nasution lolos saka peristiwa nyulik nanging malah anaké, Ade Irma Suryani Nasution mati ketèmbak peluru. Pierre Tendean dhéwé dicekel déning gerombolan penculik lan dipatèni ing Lubang Buaya. Dhèwèkè diculik amarga dikira Jenderal Besar DR. A.H. Nasution.

Dhèwèkè dimakamké ing TMP Kalibata, Jakarta.

Saiki lagi direncanakaké gawé filem babagan Pierre Tendean kanthi judhul Pierre.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]