Yos Sudarso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Yos Sudarso

Laksamana Madya Yosaphat Soedarso utawa kang luwih kaloka kanthi nama Yos Sudarso (lair ing Salatiga, Jawa Tengah, 24 Novèmber 1925 – kapundhut ing Laut Aru, 13 Januari 1962 nalika umur 36 taun) iku pahlawan nasional Indonésia. Dhèwèké palastra ing ndhuwur KRI Macan Tutul ing sajerone perang Laut Aru mungsuh Walanda nalika jaman kampanye Trikora. Kanggo ngenang lelabuhané, namane digunakaké kanggom jeneng KRI lan jeneng pulo.

Kapundhute Yos Sudarso disebabaké perang antarané kapal motor torpedho duwèké Angkatan Laut Indonésia mungsuh Walanda. Kapal Indonésia kang lagi ana ing tengah dalan menyang pasisir kidul Walanda Nugini saka kapuloan Aru.