Hazairin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hazairin
Gambar:Hazairin.png
Mantri Dalam Negeri Républik Indonésia 11
Linggih
30 Juli 1953 – 12 Agustus 1955
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Mohamad Roem
Kang sawisé R. Sunarjo
Rerincèn dhiri
Lair (1906-11-28)Novèmber 28, 1906
Nèderlan Kutha Bukittinggi, Sumatra Kulon, Hindia Nèderlan
Pati Dhésèmber 11, 1975(1975-12-11) (umur 69)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Prof. Dr. Hazairin (lair ing Bukittinggi, Sumatra Kulon, 28 Novèmber 1906 – pati ing Jakarta, 11 Dhésèmber 1975 ing yuswa 69 taun) ya iku nimpuna hukum adat. Hazairin dadi Mantri Dalam Negeri ing Kabinet Ali Sastroamidjojo I.

Asal usul[besut | besut sumber]

Hazairin lair ing kulawarga kang tangat beragama, saka pasangan Zakaria Bahri (Bengkulu) lan Aminah (Minangkabau). Bapake dadi guru, déné simbahe kang asma Ahmad Bakar dadi ulama.