Hamengkubuwana IX

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Sri Sultan
Hamengkubuwana IX
Hamengkubuwana IX

Mangsa Kalenggahan
24 Maret 1973 – 23 Maret 1978
Pangageng sadurungé Mohammad Hatta
Pengganti Adam Malik

Mangsa Kalenggahan
25 Juli 1966 – 17 Oktober 1967
Pangageng sadurungé Ora ana
Pengganti Ali Wardhana

Dhaptar Wakil Perdhana Mentri Indonésia
Mangsa Kalenggahan
6 September 1950 – 27 April 1951
Pangageng sadurungé Abdul Hakim
Pengganti Suwiryo

Mangsa Kalenggahan
4 Agustus 1949 – 20 Desember 1949
Pangageng sadurungé Mohammad Hatta
Pengganti Abdul Halim
Mangsa Kalenggahan
3 April 1952 – 30 Juli 1953
Pangageng sadurungé Sukiman Wirjosandjojo
Pengganti Iwa Kusumasumantri

Mangsa Kalenggahan
17 Agustus 1945 – 1 Oktober 1988
Pangageng sadurungé Ora ana, jabatan anyar
Pengganti Paku Alam VIII (Pejabat Gubernur)

Mangsa Kalenggahan
18 Maret 1940 – 1 Oktober 1988
Pangageng sadurungé Hamengkubuwana VIII
Pengganti Hamengkubuwana X

Lair (1912-04-12)April 12, 1912
Flag of the Netherlands Ngayogyakarta Hadiningrat
Surud Oktober 2, 1988(1988-10-02) (aged 76)
Flag of the United States Washington, D.C., Amérika Sarékat
Kabangsan Flag of Indonésia Indonésia
Partai pulitik Non parté
Anak Adipati Anum, lsp
Agama Islam

Sri Sultan Hamengkubuwana IX (dipunlairaken ing Sompilan Ngasem, Yogyakarta, 12 April 1912 – surud ing Washington, DC, AS, 1 Oktober 1988 kanthi umur 76 taun) punika satunggaling Raja Kasultanan Ngayogyakarta kaliyan Gubernur Daerah Istimewa Yogyakarta. Panjenenganipun punika satunggaling Ratu wonten ing Kasultanan Ngayogyakarta watawis taun 1940-1988, ugi naté dados Gubernur Daerah Istimewa Yogyakarta ingkang sepisan sak bibaripun kamardikan. Panjenenganipun Wakil Presidhèn Indonésia ingkang kaping kalih. Panjenenganipun jumeneng dados Wakil Presidhèn antawis taun 1973-1978.

Sri Sultan Hamengkubuwono IX inggih punika ugi Ketua Kwartir Nasional Pramuka ingkang sepisan.[1]

Priksani ugi[sunting | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana VIII
Raja Kasultanan Yogyakarta
1940 - 1988
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana X
Dipunrumiyini
déning:
Mohammad Hatta
Wakil Presidhèn Républik Indonésia
1973 - 1978
Dipunlajengaken
déning:
Adam Malik

Cithakan:Pahlawan Indonésia

  1. ^ (id)http://www.pramukanet.org/(diunduh tanggal 17 Juli 2011)