Hamengkubuwana VIII

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sri Sultan Hamengkubuwana VIII
Sri Sultan Hamengkubuwana VIII
Raja Ngayogyakarta.
Miyos Yogyakarta, 3 Maret 1880
Séda Yogyakarta, 22 Oktober 1939
Jabatan

Royal Seal of the Sultanate of Yogyakarta.svg Raja Ngayogyakarta

Sri Sultan Hamengkubuwana VIII utawi Radèn Mas Sujadi (miyos ing Yogyakarta, 3 Maret 1880 – séda ing Yogyakarta, 22 Oktober 1939 kanthi yuswa 59 taun) inggih punika raja ingkang kaping wolu wonten ing kraton Ngayogyakarta. Panjenenganipun jumeneng nata antawis 8 Fèbruari 1921 - 22 Oktober 1939.[1]

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ricklefs, M. C. (2001) A history of modern Indonesia since c.1200 Basingstoke: Palgrave. 3rd ed. ISBN 0333801008 (pbk.)


Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana VII
Raja Kasultanan Yogyakarta
1921 - 1939
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana IX