Hamengkubuwana VII

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sri Sultan Hamengkubuwana VII
Sri Sultan Hamengkubuwana VII
Raja Ngayogyakarta.
Miyos Yogyakarta, 4 Februari 1839
Séda Yogyakarta, 30 Desember 1931
Jabatan

Royal Seal of the Sultanate of Yogyakarta.svg Raja Ngayogyakarta

Pangéran Hangabèhi putra Sultan Hamengkubuwana VII

Sri Sultan Hamengkubuwana VII utawi Radèn Mas Murtéja (miyos ing Yogyakarta, 4 Februari 1839 – séda ing Yogyakarta, 30 Desember 1931 kanthi yuswa 92 taun) inggih punika raja ingkang kaping pitu wonten ing kraton Ngayogyakarta. Panjenenganipun jumeneng nata antawis 22 Desember 1877 - 29 Januari 1921.[1]

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Ricklefs, M. C. (2001) A history of modern Indonesia since c.1200 Basingstoke: Palgrave. 3rd ed. ISBN 0333801008 (pbk.)


Dipunrumiyini
déning:
Hamengkubuwana VI
Raja Kasultanan Yogyakarta
1877 - 1921
Dipunlajengaken
déning:
Hamengkubuwana VIII