Hamengkubuwana VII

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hamengkubuwana VII
Sultan ing Nagari Ngayogyakarta Adiningrat
COLLECTIE TROPENMUSEUM Studioportret van Hamengku Buwana VII Sultan van Jogjakarta TMnr 60001455.jpg
Hamengkubuwana VII
Panjenengan22 Dhésèmber 1877 - 29 Januari 1921
LeluhurHamengkubuwana VI
PanerusHamengkubuwana VIII
Lair4 Fèbruari 1839
Yogyakarta
Surud30 Dhésèmber 1931
Yogyakarta

Sri Sultan Hamengkubuwana VII utawi Radèn Mas Murtéja (miyos ing Yogyakarta, 4 Fèbruari 1839 – séda ing Yogyakarta, 30 Dhésèmber 1931 kanthi yuswa 92 taun) inggih punika rata ingkang kaping pitu wonten ing Kraton Ngayogyakarta. Panjenenganipun jumeneng nata antawis 22 Dhésèmber 1877 - 29 Januari 1921.[1]

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ricklefs, M. C. (2001) A history of modhèren Indonésia since c.1200 Basingstoke: Palgrave. 3rd ed. ISBN 0333801008 (pbk.)