Ali Wardhana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ali Wardhana
Ali wardhana.jpg
Mantri Koordinator Babagan Parékonomian Républik Indonésia 2
Linggih
19 Maret 1983 – 23 Maret 1988
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéHamengkubuwono IX
Kang sawiséRadius Prawiro
Mantri Kauangan Républik Indonésia 15
Linggih
6 Juni 1968 – 19 Maret 1983
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéFrans Séda
Kang sawiséRadius Prawiro
Rerincèn dhiri
Lair (1928-05-06) Mèi 6, 1928 (umur 91)
Nèderlan Sala, Jawa Tengah, Hindia Nèderlan

Prof. Dr. Ali Wardhana (lair ing Sala, Jawa Tengah, 6 Mèi 1928; umur 91 taun) inggih punika tilas dhékan Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia lan ugi nimpuna parékonomian Indonésia ingkang misuwur lan pinitados kanggé nyepeng kalungguhan wigati ing pamaréntahan.[1][2] Panjenenganipun naté njabat dados Mantri Kauangan Républik Indonésia ngantos gangsal welas taun dangunipun, inggih punika ing antawisipun taun 1968-1983.[1] Salajengipun njabat dados Mantri Ékonomi, indhustri lan Pengawasan Pembangunan, ngantos gangsal taun dangunipun, inggih punika ing taun 1983-1988.[1] Minangka dhékan FEUI panjenenganipun njabat ngantos sedasa taun dangunipun, inggih punika taun 1967-1978.[1] Nalika wulan September 1971 panjenenganipun kapilih minangka pangarsanipun Board of Governors Bank Donya lan Dana Moneter Internasional kanggé periodhé 1971/1972.[1][2]

Ali Wardhana pikantuk gelar sarjana saking Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia (1958).[1] Salajengipun, nglajengaken studinipun dhateng Universitas California ing Berkeley Amérikah Sarékat lan pikantuk gelar Master of Arts ing taun 1961.[1] Nalika taun 1962, panjenenganipun kasil pikantuk gelar Ph.D saking Universitas California kanthi dhisertasi ingkang irah-irahanipun “Monetary Policy in an Underdeveloped Economy: with Special Reference to Indonésia”.[1]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Ali Wardhana

Cathetan uku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Prof. Dr. Ali Wardhana dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)
  2. a b Ali Wardhana dipunundhuh tanggal 1 Oktober 2011)