6 Sèptèmber

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka 6 September)
Jump to navigation Jump to search

6 September punika dinten ingkang kaping 249 utawi 250 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

Kadadosan Wigati[besut | besut sumber]

Kakawin Bharatayuddha
  • 1157-Kakawin Bharatayuddha ing basa Jawa Kuna, rampung ditulis.
  • 1955-Huru-hara Anti Yunani ing Istanbul
  • 1968-Swaziland mardika.
  • 1970-Para pejuang Palèstina mbajak rong pesawat komersial lan digawa menyang Dawson's Field, Yordania kanggo dijeblugaké.
  • 1972-Para pejuang Palèstina saka Gerakan September Cemeng nyandera lan matèni para atlit Israèl ing München.
  • 1985-Para pejuang Palèstina matèni 22 jiwa lan natoni liyani ing serangan ing sinagoga Neve Shalom, Istanbul.
  • 1997-Putri Diana saking Karajan Manunggal disarèkaké, sawisé séda ing kacilakan ing Paris.

Wiyosan[besut | besut sumber]

Séda[besut | besut sumber]

Riyaya[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

5 September6 September7 September