Iwa Koesoemasoemantri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Iwa Koesoemasoemantri
Iwa Koesoemasoemantri

Mangsa Kalenggahan
3 Juli 1947 – 11 November 1947
Pangageng sadurungé Sri Sultan Hamengkubuwono IX
Pengganti Burhanuddin Harahap

Mangsa Kalenggahan
19 Agustus 1945 – 14 November 1945
Pangageng sadurungé Tidak ada,Jabatan baru
Pengganti A.D. Tjokronegoro

Lair 31 Mèi 1899
Cithakan:Bendera belanda Hindia Belanda
Surud Novèmber 27, 1971
Flag of Indonesia.svg Indonesia

Iwa Koesoemasoemantri (lair 31 Mei 1899 – kapundhut 27 November 1971 nalika yuswa 72 taun) utwa Iwa Kusumasumantri (Ejaan Soewandi), iku politikus, ahli hukum, lan menteri nalika jaman pamerintahan Soekarno di Indonésia.

Taun 1922 Kusumasumantri kuliyah hukum ing Belanda. Dheweke dadi anggota lan uga dadi ketuwa organisasi Indonesische Vereniging kang bakalan dadi Perhimpunan Indonesia.

Taun 1927 dheweke bali menyang Indonésia lan mbukak kantor pengacara ing Medan. Ing kana, dheweke nerbitake surat kabar Matahari Indonesia lan asring ngemuat tulisan kang isine ngritik nentang Belanda. Amarga iku, Kusumasumantri diungsike menyang Banda banjur menyang Makassar.