Iwa Koesoemasoemantri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Iwa Koesoemasoemantri
Iwa kusumasumantri.jpg
Menteri Pertahanan Républik Indonésia 8
Lungguh
3 Juli 1947 – 11 November 1947
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Sri Sultan Hamengkubuwono IX
Kagantèni Burhanuddin Harahap
Menteri Sosial Républik Indonésia 1
Lungguh
19 Agustus 1945 – 14 November 1945
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Tidak ada,Jabatan baru
Kagantèni A.D. Tjokronegoro
Rerincèn priangga
Lair (1899-05-31)Mèi 31, 1899
 Nèderlan Hindia Walanda
Pati Novèmber 27, 1971
Cithakan:Country data indonésia Indonésia

Iwa Koesoemasoemantri (lair 31 Mei 1899 – kapundhut 27 November 1971 nalika yuswa 72 taun) utwa Iwa Kusumasumantri (Ejaan Soewandi), iku politikus, ahli hukum, lan menteri nalika jaman pamerintahan Soekarno di Indonésia.

Taun 1922 Kusumasumantri kuliyah hukum ing Walanda. Dheweke dadi anggota lan uga dadi ketuwa organisasi Indonesische Vereniging kang bakalan dadi Perhimpunan Indonésia.

Taun 1927 dheweke bali menyang Indonésia lan mbukak kantor pengacara ing Medan. Ing kana, dheweke nerbitake surat kabar Matahari Indonésia lan asring ngemuat tulisan kang isine ngritik nentang Walanda. Amarga iku, Kusumasumantri diungsike menyang Banda banjur menyang Makassar.

Cithakan:Pahlawan Indonésia