Iwa Koesoemasoemantri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Iwa Koesoemasoemantri
Iwa kusumasumantri.jpg
8 Mantri Pertahanan Républik Indonésia
Linggih
3 Juli 1947 – 11 November 1947
Présidhèn Soekarno
Kang ndhisiki Sri Sultan Hamengkubuwono IX
Kang nggantèni Burhanuddin Harahap
1 Mantri Sosial Républik Indonésia
Linggih
19 Agustus 1945 – 14 November 1945
Présidhèn Soekarno
Kang ndhisiki Tidak ada,Jabatan baru
Kang nggantèni A.D. Tjokronegoro
Rerincèn dhiri
Lair (1899-05-31)Mèi 31, 1899
Nèderlan Hindia Nèderlan
Pati Novèmber 27, 1971
Indonésia Indonésia

Iwa Koesoemasoemantri (lair 31 Mèi 1899 – kapundhut 27 November 1971 nalika yuswa 72 taun) utwa Iwa Kusumasumantri (Ejaan Soewandi), iku pulitikus, ahli hukum, lan mantri nalika jaman pamaréntahan Soekarno di Indonésia.

Taun 1922 Kusumasumantri kuliyah hukum ing Walanda. Dhèwèké dadi anggota lan uga dadi ketuwa organisasi Indonesische Vereniging kang bakalan dadi Perhimpunan Indonésia.

Taun 1927 dhèwèké bali menyang Indonésia lan mbukak kantor pengacara ing Medan. Ing kana, dhèwèké nerbitake ariwarta Matahari Indonésia lan asring ngemuat tulisan kang isiné ngritik nentang Walanda. Amarga iku, Kusumasumantri diungsike menyang Banda banjur menyang Makassar.