Moewardi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Dr. Moewardi (lair ing Pati, Jawa Tengah, 1907 - kapundhut ing Surakarta, Jawa Tengah, 13 Oktober 1948)iku Pahlawan Nasional Indonésia.

Moewardi iku dhokter lulusan Stovia. Bubar lulus, dhèwèké nerusake sekolah ing 'Spesialisasi Telinga Hidung Tenggorokan (THT). Saliyane iku, dhèwèké dadi ketua Barisan Pelopor taun 1945 ing Surakarta lan melu urun ing prastawa proklamasi 17 Agustus 1945. Ing acara kasebut, dhèwèké uga melu menehi sambutan sabubare Soewirjo, wakil walikota Jakarta wektu iku.

Ing Solo Moewardi ngedekake sekolah kedhokteran lan wujud obahan rakyat kanggo nentang PKI. Nalika ana kedadean ing Madiun dhèwèké dadi salah siji korban kang dikabarake ilang lan dikira mati déning pemberontak saliyane Gubernur Soeryo.

Saiki jeneng Moewardi didadekake jeneng Rumah Sakit ing Surakarta. Jenenge uga didadekake jeneng dalan ing Jakarta.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Moewardi&oldid=1106944"