Ida Anak Agung Gde Agung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ida Anak Agung Gde Agung
Ida Anak Agung Gde Agung

Mangsa Kalenggahan
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
Pangageng sadurungé Sunarjo
Pengganti Roeslan Abdulgani

Lair (1921-07-24)Juli 24, 1921
Flag of the Netherlands.svg Gianyar, Bali, Hindia Walanda
Surud April 22, 1999[1]
Kabangsan Indonésia
Profèsi Diplomat
Agama Hindu

Dr. Ida Anak Agung Gde Agung (lair ing Gianyar, Bali, 24 Juli 1921 – kapundhut 22 April 1999 nalika yuswa 77 taun) iku ahli sejarah lan tokoh pulitik Indonésia. Ing Bali dheweke uga dadi raja Gianyar, ngganti Bapake Anak Agung Ngurah Agung. Putrane, Anak Agung Gde Agung, iku Menteri Masalah-masalah Kemasyarakatan nalika Kabinet Persatuan Nasional.

Dheweke dadi Menteri Dalam Negeri maupun Menteri Luar Negeri nalika jaman pamaréntahan Presidhèn Soekarno. Saliyane iku uga dadi Dubes RI ing Belgia (1951), Portugal, Perancis (1953), lan Austria. Nalika tanggal 9 Nopember 2007, almarhum dianugrahi gelar pahlawan nasional déning Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

Cithakan:Pahlawan Indonésia