Ida Anak Agung Gde Agung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ida Anak Agung Gde Agung
COLLECTIE TROPENMUSEUM De minister-president van Oost-Indonesië Ide Anak Agung Gde Agung na afloop van de installatie van de Minahasa-raad op Celebes TMnr 60048844.jpg
Menteri Luar Negeri Républik Indonésia 8
Lungguh
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
Présidhèn Soekarno
Kadhisiki Sunarjo
Kagantèni Roeslan Abdulgani
Rerincèn priangga
Lair (1921-07-24)Juli 24, 1921
 Nèderlan Gianyar, Bali, Hindia Walanda
Pati April 22, 1999[1]
Bangsa Indonésia
Propési Diplomat
Agama Hindu

Dr. Ida Anak Agung Gde Agung (lair ing Gianyar, Bali, 24 Juli 1921 – kapundhut 22 April 1999 nalika yuswa 77 taun) iku ahli sejarah lan tokoh pulitik Indonésia. Ing Bali dhèwèké uga dadi raja Gianyar, ngganti Bapake Anak Agung Ngurah Agung. Putrane, Anak Agung Gde Agung, iku Menteri Masalah-masalah Kemasyarakatan nalika Kabinet Persatuan Nasional.

Dhèwèké dadi Menteri Dalam Negeri maupun Menteri Luar Negeri nalika jaman pamaréntahan Presidhèn Soekarno. Saliyane iku uga dadi Dubes RI ing Belgia (1951), Portugal, Perancis (1953), lan Austria. Nalika tanggal 9 Nopember 2007, almarhum dianugrahi gelar pahlawan nasional déning Presiden Susilo Bambang Yudhoyono.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]