Ida Anak Agung Gde Agung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ida Anak Agung Gde Agung
Ide Anak Agung Gde Agung, Round Table Conference 1948.jpg
Mantri Luar Negeri Républik Indonésia 8
Linggih
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Sunarjo
Kang sawisé Roeslan Abdulgani
Rerincèn dhiri
Lair (1921-07-24)Juli 24, 1921
Nèderlan Gianyar, Bali, Hindia Nèderlan
Pati April 22, 1999[1]
Bangsa Indonésia
Profési Diplomat
Agama Hindhu

Dr. Ida Anak Agung Gde Agung (lair ing Gianyar, Bali, 24 Juli 1921 – kapundhut 22 April 1999 nalika yuswa 77 taun) iku ahli sajarah lan tokoh pulitik Indonésia. Ing Bali dhèwèké uga dadi raja Gianyar, ngganti Bapake Anak Agung Ngurah Agung. Putrane, Anak Agung Gde Agung, iku Mantri Masalah-masalah Kemasyarakatan nalika Kabinet Persatuan Nasional.

Dhèwèké dadi Mantri Dalam Negeri maupun Mantri Luar Negeri nalika jaman pamaréntahan Présidhèn Soekarno. Kajaba iku uga dadi Dubes RI ing Bèlgi (1951), Portugal, Perancis (1953), lan Austria. Nalika tanggal 9 Novèmber 2007, almarhum dianugrahi gelar pahlawan nasional déning Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]