Tjipto Mangoenkoesoemo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Dr. Tjipto Mangoenkoesoemo

Dr. Tjipto Mangunkusumo punika satunggiling tokoh perjuangan kamardikan Indonésia. Piyambakipun kalih Douwes Dekker lan Ki Hajar Dewantara ngadegaken Parté Indonésia (Indische Partij) ing 1912. Ing 1913 sadaya padha dipunasingaken déning pamarénntah kolonial.

Babad slira[besut | besut sumber]

Miyos: Pecangakan, Ambarawa, 1886
Séda: Jakarta, 8 Maret 1943
Pasaréyan: TMP Watuceper - Ambarawa

Pranala njawi[besut | besut sumber]