Sugiono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kolonel Anumerta R. Sugiyono Mangunwiyoto (miyos ing Gedaren, Sumbergiri, Ponjong, Gunungkidul, 12 Agustus 1926 – kapundhut wonten ing Kentungan, Yogyakarta, 1 Oktober 1965 nalika yuswanipun 39 warsa) inggih punika salah satunggaling pahlawan Indonésia ingkang dados salah satunggalipun kurban prastawa Gerakan 30 September.

Kol. Sugiyono palakrama kaliyan Supriyati. Piyambakipun kagungan nem putra jaler; inggih punika R. Erry Guthomo (l. 1954), R. Agung Pramuji (l. 1956), R. Haryo Guritno (l. 1958), R. Danny Nugroho (l. 1960), R. Budi Winoto (l. 1962), lan R. Ganis Priyono (l. 1963); sarta satunggal putri, Rr. Sugiarti Takarina (l. 1965), ingkang miyos sasampunipun bapakipun kapundhut. Asma Sugiarti Takarina dipunparingi déning Présidhèn Sukarno.

Kol. Sugiyono dipunsarekaken ing TMP Semaki, Yogyakarta.