J. Leimena

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
J. Leimena
Leimena.jpg
Mantri Sosial Républik Indonésia 13
Linggih
9 April 1957 – 10 Juli 1959
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Fatah Jasin
Kang sawisé Muljadi Djojomartono
Mantri Keséhatan Républik Indonésia 3
Linggih
3 Juli 1947 – 4 Agustus 1949
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Darma Setiawan
Kang sawisé Surono
Linggih
6 September 1950 – 30 Juli 1953
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Sutopo
Kang sawisé F.L. Tobing
Linggih
12 Agustus 1955 – 24 Maret 1956
Présidhèn Soekarno
Kang sadurungé Lie Kiat Teng
Kang sawisé Handrianus Sinaga
Rerincèn dhiri
Lair (1905-03-06)Maret 6, 1905
Nèderlan Ambon, Maluku, Hindia Nèderlan
Pati Maret 29, 1977(1977-03-29) (umur 72)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Bangsa Indonésia
Parté pulitik Parté Kristen Indonésia
Agama Protèstan

Dr. Johannes Leimena (lair ing Ambon, Maluku, 6 Maret 1905 – kapundhut ing Jakarta, 29 Maret 1977 nalika yuswa 72 taun) iku pahlawan Indonésia. Dhèwèké iku tokoh pulitik kang paling asring jabat dadi mantri kabinèt Indonésia lan dadi mantri kang paling suwé njabat, ya iku 21 taun tanpa mandhek. Leimena kalebu ing 18 kabinèt kang béda-béda. Wiwit Kabinet Sjahrir II (1946) nganti Kabinet Dwikora II (1966), dhèwèké tau dadi Mantri Keséhatan, Wakil Mahamantri, Wakil Mantri Pertama uga Mantri Sosial. Kajaba iku Leimena uga duwé pangkat Laksamana Madya (Tituler) ing TNI-AL.

Jabatan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]