Andi Mappanyukki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andi Mappanyukki
Gambar:Andi Mappanyukki.jpg
Lair1885]
Sulawesi
PatiApril 18, 1967 (yuswa Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "]" ora dingertèni.Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "]" ora dingertèni.)
Sulawesi Kidul
Jalaran patiShot
Sulawesi Kidul
PakaryanPajuang Sulawesi Kidul

Andi Mappanyukki (lair 1885 - kapundhut 18 April 1967) iku tokoh pejuang saka Sulawesi Kidul. Dhèwèké putra saka Raja Gowa kaping XXXIV ya iku I'Makkulau Daeng Serang Karaengta Lembang Parang Sultan Husain Tu Ilang ri Bundu’na (kang langkung dikenal Somba Ilang) lan I Cella We'tenripadang Arung Alita, putri tuwa dhéwé saka La Parenrengi Paduka Sri Sultan Ahmad, Arumpone Bone. Andi Mappanyukki duwé bojo I Mane'ne Karaengta Ballasari. Putrane Andi Mappanyukki ya iku:

  • Andi Bau Tenri Padang Opu Datu (P) Istri saka Andi Djemma Datu Luwu
  • Andi Bau Datu Cella Bone (P)
  • Andi Bau Tenri Datu Bau (p)
  • Andi Bau Parenrengi Datu Lolo (L)
  • Andi Bau To'Appo Datu Appo (L)
  • Andi Bau Datu Sawa (L).