Suharso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Suharso
Soeharso-wiki2.jpg
Rerincèn dhiri
Lair(1912-05-13)Mèi 13, 1912
NèderlanAmpel, Boyolali, Jawa Tengah, Hindia Nèderlan
PatiMèi 13, 1912(1912-05-13) (umur -59) invalid year
Nèderlan Sala, Jawa Tengah, Hindia Nèderlan
BangsaNèderlan Hindia Nèderlan

Prof. Dr. Suharso (lair ing Ampel, Boyolali, Jawa Tengah, 13 Mèi 1912 – pati ing Sala, Jawa Tengah, 27 Fèbruari 1971 ing umur 58 taun) ya iku dhokter ahli bedhah, pahlawan nasional Indonésia, lan pendiri Pusat Rehabilitasi Profesor Dhokter Suharso ung Kutha Surakarta sing papan kanggo ngrawat panyandang cacat jasmani [1].

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Suharso ngangsu kawruh ing sapérangan sekolah kaya ta HIS Salatiga, MULO Sala, lan NIAS Surabaya.

  • 1926 – lulus HIS Salatiga
  • 1930 – lulus MULO Sala
  • 1939 – lulus NIAS Surabaya (Nederlandsch Indische Artsen School, Sekolah Kedhokteran Bumiputra)

Karier lan sumbangsih[besut | besut sumber]

Suharso uga paring sumbangsih tumrap donya kaséhatan.

Panghargyan[besut | besut sumber]

Pahargyan kang tau ditampa déning Suharso kaya ta:

  1. Tahun 1954 : World Rehabilitation Prize déning World Veteran Federation.
  2. Tahun 1956 : Fellow of The International Colelge of Surgeons.
  3. Tahun 1958 : Panghargyan IDI ing Muktamar VII.
  4. Tahun 1961 : Bintang Satya Lencana Pembangunan.
  5. Tahun 1961 : Bintang Satya Lencana Kebaktian Sosial.
  6. Tahun 1968 : Bintang Mahaputra Kelas III.
  7. Tahun 1969 : Albert Marry Lasker Award, kanggo Prof. Dr. R. Soeharso lan garwa.
  8. Tahun 1969 : Warga Kehormatan laladan Provinsi Jawa Tengah.
  9. Tahun 1969 : Doctor Honoris Causa ing Ilmu Kedhokteran saka Universitas Airlangga.
  10. Tahun 1969 : University Of California, minangka Qualified Instruktor Clinical.
  11. Tahun 1970 : Pangharguan saka People To People Program Committee For Handicapped, Amérikah Sarékat.
  12. Tahun 1974 : Pahlawan Nasional.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]